Išgirdusi, ką rezga idealus vyras, pasišlykštėjo: gėda net jo vaikams

Kai man papasakojo šią istoriją, negalėjau patikėti. Suaugusi moteris, o elgiasi kaip piemenė. Nebuvo man suprantama ir vyro mąstysena. Jei jis būtų koks hormonų pertekliaus kankinamas aklas paauglys, gal ir galima būtų kažkiek jį pateisinti ar užjausti, bet vyras tokio amžiaus, kad kvaili sprendimai ne prajuokina, o sukelia pasišlykštėjimą.

 Daug dirbančią ir dailią moterį jis išmainė į kitą. Paskui grįžo.<br>  123rf nuotr.
 Daug dirbančią ir dailią moterį jis išmainė į kitą. Paskui grįžo.<br>  123rf nuotr.
  Pasiėmęs tą moterį su savimi į reisą, kartu pavažinėjęs po Europą, sugrąžino jos vyrui ir paaiškino, kad tiesiog norėjo jai parodyti pasaulį.<br> 123rf nuotr.
  Pasiėmęs tą moterį su savimi į reisą, kartu pavažinėjęs po Europą, sugrąžino jos vyrui ir paaiškino, kad tiesiog norėjo jai parodyti pasaulį.<br> 123rf nuotr.
 Šeimos galva visą gyvenimą dirbo sunkvežimio vairuotoju.<br> 123rf nuotr.
 Šeimos galva visą gyvenimą dirbo sunkvežimio vairuotoju.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 8:23 PM, atnaujinta Oct 16, 2019, 8:39 AM

Idealios šeimos paveikslas

Šeimą, apie kurią ruošiuosi pasakoti, pažįstu seniai. Ypač artimai teko bendrauti su vaikais. O tvarkingi, rūpestingi, dirbantys ir vaikais gražiai besirūpinantys tėvai kėlė tik susižavėjimą ir aplinkinių pagarbą.

Šeimos galva visą gyvenimą dirbo sunkvežimio vairuotoju. Dažnos komandiruotės ir ilgi išvykimai meilės šeimai nenuslopindavo. Atvirkščiai, sugrįžęs į namus tolimųjų reisų vairuotojas kaip įmanydamas stengėsi pasivyti prarastą laiką: bendravo su vaikais, žmona, remontavo namus, idealiai tvarkė aplinką.

Netoli laimingos šeimos namų, kitoje gatvėje, gyveno nelabai pavyzdinga šeima. Moteris niekada neturėjo gerai apmokamo darbo, dirbo paprasta valytoja. Jos vyras šeima rūpintis nelabai mokėjo. Jo darbai buvo atsitiktiniai, o potraukis alkoholiui žlugdė bet kokias svajones apie šviesią ateitį. Nepritekliaus prispausta moteris vasaros atostogų metu išvykdavo padirbėti į užsienį, kad galėtų galą su galu sudurti.

Dvi šeimos, du skirtingi pasauliai. Jei kas man anksčiau pasakytų, kad jų keliai susipins, nė už ką nepatikėčiau. Bet neseniai išgirdau naujieną, kuri pribloškė.

Pavežiojo po pasaulį

Pasirodo, tas gerai gyvenantis sunkvežimio vairuotojas pabėgo su ta nelaimingai gyvenančia patalpų valytoja. Jei būtų pabėgęs su daug jaunesne, karierą padariusia moterimi, gal būčiau ir nenustebusi. O pabėgo su sena tarka. Na, kur tai matyta?

Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, vyras su ja pabėgo ne visam laikui. Pasiėmęs tą moterį su savimi į reisą, kartu pavažinėjęs po Europą, sugrąžino jos vyrui ir paaiškino, kad tiesiog norėjo jai parodyti pasaulį. Tą patį sakė ir savo žmonai.

Pirmą kartą toks pasiteisinimas suveikė. Bet kai tokie pasivažinėjimai pradėjo kartotis dažniau, prasidėjo apkalbos. Žmonės stebėjosi ir antrų pusių reakcija – kam šie priima išdavikus atgal? Stebėjosi ir pačiais kelionių dalyviais – kaip jiems ne gėdė žiūrėti savo suaugusiems vaikams į akis? Tokią gėdą jiems daro, kad net baisu pagalvoti.

Už atvirumą – vien apkalbos

Gal ir nebūčiau atkreipusi dėmesio į šią istoriją, jei ne pasiūlymas peržiūrėti vairuotojo žmonos profilį. Pasirodo, ne viskas yra taip paprasta kaip atrodo. Žmona puikiai suvokia, kad vyras ją išduoda ir dėl to jai skauda širdį. Jos įrašai kupini skausmo ir sielvarto. Moteris rėktė rėkia, kaip jai sunku, tačiai aplinkiniai neištiesia pagalbos rankos. Net nepalaikina jos įrašų, tyliai stebėdami ir laukdami, kokia bus šios šeimos tragedijos atomazga.

Man pasidarė taip gaila šios moters. Norisi jai pasakyti: neaviraukite šitaip viešai. Nerodykite niekam savo širdies. Išdavikai vis tiek jūsų nesupras, o aplinkiniams parodydama savo jausmus ir skausmus tik duodate peno apkalboms. Retas kuris nuoširdžiai užjaučia. Dažniausiai tik šaiposi ir piktdžiugauja.

Geriausia tokiais atvejais rodyti savo stiprybę, o ne silpnumą. Apgavikas turi suvokti, kad prarado deimantą, o ne pametė stiklo duženą. Jūsų gyvenimas tikrai nesibaigė. Jis tik prasidėjo. Pakelkite aukštyn galvą. Apsidairykite. Gyvenimas gražus.

Jame ir be vyrų yra nuostabių dalykų. Keliaukite. Atraskite. Susipažinkite. Atminkite – gyvenimas jūsų nesužlugdė, tai nėra kelio pabaiga. Gyvenimas sužlugdė tik jūsų vyrą. Jums jis davė dar vieną šansą tapti laimingai. Nes jūs to tikrai verta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.