Kaimo gyventojai pasipiktino dėl nelauktų pašto pokyčių

Norėčiau paviešinti situaciją, susijusią su Lietuvos pašto pertvarkomis. Gyvename Rotinėnų kaime. Mūsų nepasiekia nei registruotos, nei neregistruotos siuntos. Gruodžio 3 dieną, uždarius Žemaičių Kalvarijos pašto skyrių, mūsų kaimelis – taip pat nemaža teritorija – liko be paštininko paslaugų. Nors girdėjome, kad žadėtos modernios ir labai klientui patogios mobiliojo paštininko paslaugos. Bet...

Kai kurie gyventojai neturi galimybės vykti į kitą dalinį. <br> 123rf ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Kai kurie gyventojai neturi galimybės vykti į kitą dalinį. <br> 123rf ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Gerda

Dec 24, 2019, 1:00 PM, atnaujinta Dec 24, 2019, 1:28 PM

Siuntinių, korespondencijos ir viso kito reikia vykti pasiimti į kitą pašto dalinį arba jų nesulauksime visai. Žinoma, kai kurie gyventojai neturi galimybės vykti į kitą dalinį. Taip pat, jei ant siuntos nėra gavėjo telefono numerio, galimybės pakviesti savininką atsiimti siuntą taip pat nėra. Labai prašome pagalbos.

***

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė sakė, kad sužinojus apie poreikį bus mėginama situaciją taisyti.

„Situaciją išsiaiškinome. Ši teritorija neapima mobilaus laiškininko projekto. T.y., ji priskirta Alsėdžių pašto skyriaus teritorijai, kurioje klientus aptarnauja ne mobilus laiškininkas, o motorizuotas laiškininkas.

Mobilųjį laiškininką į namus galima išsikviesti dėl visų pašto paslaugų bei prenumeratos. O motorizuotas laiškininkas yra įprastas laiškininkas, kuris atneša siuntas, registruotus laiškus, laikraščius, bet jokių paslaugų (išskyrus mokesčius) nepriima. Šiuo metu gyventojai pašto paslaugas gali atlikti arba Alsėdžių pašte, arba Žemaičių Kalvarijos pašto skyriuje tam tikromis valandomis.

Bet įgyvendinant mobilaus laiškininko reformą, kuri apima bene visas Lietuvos kaimiškąsias vietoves, tikrai matome kai kurias vietas, kurias reikėtų taisyti. Iš karto reaguojame. Šiuo atveju taip pat bandysime keisti situaciją ir šioje teritorijoje taip pat įvesti mobiliuosius laiškininkus“, – žadėjo V.Budrienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.