Peršalimo simptomus pajutusi moteris dėl vienos klaidos pradrebėjo visą naktį

Paskaitę mano laišką, pripažinsite sau, kad ir jums teko taip jaustis. Kalėdų dienos rytą atsibudau ir supratau, kad peršalau. Prastai jaučiausi, varvėjo nosis ir krėtė šaltis. Sugriebė liga.

Prieš eidama gulti paskaičiau keletą straipsnių apie peršalimą.<br> 123rf nuotr.
Prieš eidama gulti paskaičiau keletą straipsnių apie peršalimą.<br> 123rf nuotr.
 Vyras rūpinosi, prieš miegą pakeitė kompresą.<br> 123rf nuotr.
 Vyras rūpinosi, prieš miegą pakeitė kompresą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė

Jan 1, 2020, 10:10 AM, atnaujinta Jan 1, 2020, 10:18 AM

Skaitiniai „Facebook

Žinoma, kaip ir daugelis nurašiau viską peršalimui dėl tokių nebūdingų laikui orų ir staigių permainų. Pajutau tik vieną nebūdingą ir neįprastą jausmą – karštį pilve, tarsi skrandyje.

Perskaičiau internete keletą straipsnių sveikatos temomis apie įvairių ligų simptomus. Ir įtikinau save rimtais dalykais... Bet grįžtu į pradžią.

Visą dieną jaučiausi prastai, gėriau vaistus, arbatas, gulėjau lovoje. Tikrai ne kokios šventės. Bet į gydytoją nesinorėjo kreiptis, nes per šventes ir medikai turi keliskart daugiau darbo, ir užkrečiamų pacientų ten daugiau. Tad gydžiausi įprastais būdais nuo peršalimo. Iki tol, kol reikėjo užmigti.

Prieš miegą paskaičiau keliose „Facebook“ grupėse rastus straipsnius apie simptomus, galimas įvairias „nekalto peršalimo“ baigtis. Tose grupėse dažnai dalijamasi įvairiais pasakojimais.

Užvaldė paniška baimė

Vyras atnešė dar puodelį arbatos ir vaistus prieš miegą, pakeitė kompresą, kad temperatūra greičiau nukristų. Jis užmigo, o aš vis negalėjau. Ir ne dėl to, kad liga kamuotų. Tiesiog gulėjau ant šono, kartojau sau apie baisią ligą, kurią tikriausiai pražiūrėjau jau seniai ir bijojau... mirti.

Pati dabar rašau ir sunku patikėti, bet būtent taip ir jaučiausi. Kaltinau save, kad nepasitikrinau anksčiau, gailėjau savęs, kad mirsiu dėl tokios klaidos. Gyvenimas prabėgo mintyse. Atrodė, kad vienas po kito pildosi dieną perskaityti ligų aprašai ir išvardyti simptomai.

Net ateidavo mintis, kad užmigusi daugiau neatsibusiu ir viskas bus dėl to neapsižiūrėjimo. Pirmą kartą jaučiau, kad mane apėmė tokios keistos, paranojiškos mintys, paniška baimė. Glaudžiausi prie vyro, ašaros ėmė riedėti. Aš tiesiog išsigandau kaip vaikas... Bet būtent tada užmigau.

Pataria visiems

Ryte atsibusi iškart taip stipriai apkabinau miegantį vyrą ir, nors jaučiausi prastai, širdyje šokau iš laimės – aš čia! Tada vėl sveikai pradėjau mąstyti, kad ne internete reikia skaityti ir sau ligas nustatinėti, o į šeimos gydytoją kreiptis.

Paskambinau ryte gydytojai, trumpai papasakojau apie savo pojūčius, gydymąsi ir naktį ištikusią paniką. Gydytoja nuramino ir patarė dar pablogėjus sveikatai vykti į ligoninę, o ne patarimų ieškoti internete.

Kvailai jaučiausi, kad pati sau baimę sukėliau perskaičiusi straipsnius. Iš tiesų, taip save gąsdinau, kaip dar gyvenime neteko jaustis. Patariu ir jums visiems, nesivadovaukite vien tekstais ir patarimais internete. Be gydytojo konsultacijos jie nieko gero neduos, jeigu iš tikrųjų sergate. Save bandydami išgydyti internetu, galite tikrai tik labai sau pakenkti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.