Jauna mergina panikuoja: jaučiuosi kaip eksperimentinis triušis

Esu dvyliktokė ir tikriausiai jau supratote iš pirmų žodžių, jog mano pasisakymas bus apie valstybinius brandos egzaminus.

 Mergina stengiasi, bet vis tiek daug ko nespėja.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Mergina stengiasi, bet vis tiek daug ko nespėja.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Abiturientė

Apr 14, 2020, 6:16 PM, atnaujinta Apr 14, 2020, 6:32 PM

Daugelis mūsų, abiturientų, stresuojame ir panikuojame, nes nežinome, kaip viskas vyks.

Koronavirusu užkrėstų žmonių vis daugėja, o kas bus po kelių savaičių, kai mums jau bus lietuvių kalbos įskaita ar kiti egzaminai? Man šiuo metu atrodo, kad sveikata svarbesnė, negu laikyti egzaminus.

Rekomenduojama nesibūriuoti, bet kodėl, kai mums egzaminai jau už poros savaičių, ši rekomendacija neaktuali? Mes irgi žmonės, o ne eksperimentiniai triušiukai.

Nuotolinis mokymas yra visiškai nenaudingas, nes mes gauname daugiau namų darbų nei įprastai, svetainės stringa, žinios mažai ko vertos, nes darbai atliekami pažymiui ar kreditams rinkti.

Nespėjame vienų darbų atlikti, jau sulaukiame kitų.

Vadinasi, mes nespėjame pasiruošti egzaminams patys, nes savarankiškai mokytis yra labai sudėtinga, mes pripratę, kai mokytojai mus motyvuoja, paaiškina individualiai, pataiso klaidas ir jas paaiškina, o šiuo metu tokios galimybės neturime, nes mokytojai taip pat apkrauti, stengiasi paruošti užduotis ne tik mums, abiturientams, bet ir kitoms klasėms.

Mano šeimoje, be manęs, yra dar keturi vaikai, tad mokytis dar sudėtingiau – jie vis prašo, kad paaiškinčiau užduotį, pagelbėčiau.

Abiturientų tėvai taip pat jaudinasi dėl savo vaikų.

Per pačią pandemiją, manau, neleis jokių egzaminų laikyti, net jei ir su kaukėmis, pirštinėmis būsim, nes tai neužtikrintų saugumo. Kažkam tas išėjimas į egzaminą gali būti mirtinas, nes gal jau sirgęs kvėpavimo takų ligomis ir šis virusas gali būti labai pavojingas.

Mokytojai, kiek žinau, taip pat nepritaria valstybiniams egzamins, tad kodėl mes turime juos laikyti? Labai noriu, kad šią mano ir kitų abiturientų, jų tėvų nuomonę išgirstų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos prezidentas.

Mes prašome pagalbos ne dėl to, kad tiesiog nenorime laikyti egzaminų, bet dėl to, jog ši situacija yra labai rimta.

Dabar priimti tokie sprendimai, kad atrodo, jog mūsų nuomonės neišgirstos, o ministerijos darbuotojai situacijos nesupranta ir sprendžia viską už mus, juk daugeliui jaunesnių moksleivių egzaminai neaktualūs.

Labai tikiuosi, kad valstybiniai brandos egzaminai bus atšaukti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.