Abiturientė rėžė kritikos švietimo sistemai: jaučiamės neišgirsti ir neįvertinti

Nesuprantu, kaip Lietuvos mokinių sąjunga galėjo be mūsų – abiturientų – nuspręsti, kas mums gerai, o kas ne. Atrodo, kad ten sėdi visiškai neadekvatūs asmenys ir be jokių pasitarimų nusprendė, kas jiems labiau prie širdies.

„Dvylikta klasė yra skirta būtent pakartoti, galbūt net išplėsti tas temas, kurias jau praėjome, dar labiau įsisavinti ir prisiminti tai, kas buvo primiršta, ar visiškai užmiršta“, – rašė abiturientė Viltė.<br>123rf nuotr.
„Dvylikta klasė yra skirta būtent pakartoti, galbūt net išplėsti tas temas, kurias jau praėjome, dar labiau įsisavinti ir prisiminti tai, kas buvo primiršta, ar visiškai užmiršta“, – rašė abiturientė Viltė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viltė

Apr 20, 2020, 3:06 PM

Kyla sumaištis: visi abiturientai kyla prieš valstybinius brandos egzaminus, nes tai nėra teisinga.

Kai kitose šalyse tai yra nutraukiama dėl vaikų ir visų žmonių sveikatos, mes kaip klounai, eksperimentinės žiurkės, esam įkalinti ir viskas yra prieš mūsų valią, darome tai, kas pasakyta.

Valdžia išklauso tik tuos, kurių pasisakymai glosto jų pačių širdis. Niekada nemaniau, kad sėdėsiu ir rašysiu pasipiktinimo laišką, kuris turėtų pasirodyti viešoje erdvėje, tačiau tai, kas vyksta, yra neteisinga.

Yra įvairiausių abiturientų – vieni moka savarankiškai įsisavinti medžiagą, kiti išvis negali susikaupti ir išmokti tam tikros medžiagos, o tas nuotolinio mokymo būdas lieka nuošaly.

Valstybė turėtų išklausyti ir išgirsti mūsų, daugumos, prašymus – juk ne visi turi galimybę mokytis namuose, o tokių vaikų daug, ypač daugiavaikėse šeimose.

Vieni sakys, kad aš nesąmones rašau, kad egzaminams mes ruošiamės visus 12 metų (ar bent jau aštuonerius metus).

Tačiau dvylikta klasė yra skirta būtent pakartoti, galbūt net išplėsti tas temas, kurias jau praėjome, dar labiau įsisavinti ir prisiminti tai, kas buvo primiršta, ar visiškai užmiršta.

Šiuo metu mes to negalime padaryti, kadangi tiesiog imituojame mokymąsi.

Nuotolinis mokymasis yra visiškai bevertis, o mūsų VBE rezultatai tikrai Švietimo ministeriją ir visą valstybę nustebins.

Daugumos balai bus prie kritinės ribos, o egzaminai galbūt ir visiškai neišlaikyti. Ką tuomet valstybė darys? Vėl eksperimentus su mumis?

Čia ne valstybė – čia laboratorija, kurioje visus mus išbando.

Jei taip ir toliau, po šio baisaus viruso, kuris sukėlė didelį nesusipratimą visame pasaulyje, Lietuvoje išvis neliks jaunų, perspektyvių žmonių – čia jaučiamės neišgirsti ir neįvertinti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business