Į tualetą Prancūzijoje užsukęs vairuotojas pašiurpo: „Darote gėdą Lietuvai“

Lietuvis tolimųjų reisų vairuotojas buvo nemaloniai nustebintas, kai sustojo šalia greitkelio esančioje aikštelėje.

Lietuvis rado tautiečių vilkikų vairuotojų paliktą laišką, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į problemą dėl užmokesčio ir darbo tvarkos.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvis rado tautiečių vilkikų vairuotojų paliktą laišką, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į problemą dėl užmokesčio ir darbo tvarkos.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Skaitytojas įamžino tolimųjų reisų vairuotojų laišką.<br>lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Skaitytojas įamžino tolimųjų reisų vairuotojų laišką.<br>lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 5:45 PM

Į tualetą užėjęs vyras rado netikėtą „dovanėlę“ – tautiečių vilkikų vairuotojų pakabintą laišką, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į problemą dėl užmokesčio.

„Važiuojant iš Barselonos greitkeliu link Liono sustojau aikštelėje su tualetu atlikti gamtinių reikalų.

Užėjus į jį ne tuštimosi procedūra turėjau užsiimti, o iškabintu angliškai parašytu skelbimu ir kreipimusi į Lietuvos transporto srityje dirbančius darbdavius.

Išėjęs iš tualeto vėl į jį sugrįžau, bet jau su telefonu. Žinutę skiriu tiems godiesiems...

Mieli ponai, jūs jau kišate „kiaulę“ ne tik savo darbuotojams, bet ir darote didžiulę žalą Lietuvai, kurios nedrįsčiau pavadinti „jūsų šalimi“.

Ar jūs, ponai, pagalvojate apie tuos, kurie ne jūsų, o dar išlikusių padorių firmų vilkikus vairuojame?

Kiek tokių kreipimųsi yra išklijuota tualetuose ir dar kur nors palei greitkelius?

Baisu pagalvoti, ką pagalvos kitų šalių vairuotojai, pamatę lietuviškus vilkikų valstybinius numerius – dabar visus į vieną eilę rikiuos. Gėda“, – rašoma vilkiko vairuotojo laiške.

Jo įamžintame laiške rašoma, neva tolimųjų reisų veiklą vykdančios įmonės nesilaiko Europos Sąjungos normatyvų, klastoja dokumentus ir nepaiso darbo užmokesčio užsienio šalyse taisyklių.

„Darbdaviai užsienio kalba surašytuose sutarties dokumentuose teigia mokantys „vokiškus“ ar „prancūziškus“ atlyginimus, deja, realybėje vairuotojai gauna minimalų atlygį.

Tai yra apie penkis eurus už valandą, nors dokumentuose nurodytas užmokestis už darbo valandą – daugiau kaip 10 eurų“, – rašoma lietuvio įamžintame kreipimesi.

Logistikos įmonių pūliniai

Išnaudojimas, algos – dienpinigiais, vertimas eiti nepmokamų atostogų, draudimas grįžti namo iš reisų užsienyje po tris – keturis mėnesius. Štai apie tokius pūlinius logistikos įmonėse anksčiau kalbėjo įvairių profesinių sąjungų atstovai.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkės Ingos Ruginienės teigimu, yra keli sektoriai, kur darbuotojams neužtikrinamos geros darbo sąlygos, ir vienas jų – logistikos.

„Netoleruotina, kad išvejami savi žmonės, o viliojami iš trečiųjų šalių, kurie apgaudinėjami, atlyginimai – dempinguojami. 

Gana. Stop. Toks mūsų balsas“, – anksčiau yra kalbėjusi I.Ruginienė. Jos teigimu, laikas vilkikų vairuotojams suteikti socialines garantijas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.