Darbo ieškančią Daivą suglumino dar vienas reikalavimas: „Gal čia viskas dėl akių?“

Pastaruoju metu be darbo sėdinti Daiva nusistebėjo ir pasipiktino tuo, ko iš jos pareikalavo oficialios institucijos. 

 Gyvenu viena, maistui per dieną skiriu 2-5 eurus. Ir nesuprantu, kodėl žmogus, ieškantis darbo, turi pateikti dokumentą, kainuojantį 35 eurus, klausia Daiva. 
 Gyvenu viena, maistui per dieną skiriu 2-5 eurus. Ir nesuprantu, kodėl žmogus, ieškantis darbo, turi pateikti dokumentą, kainuojantį 35 eurus, klausia Daiva. 
 Gyvenu viena, maistui per dieną skiriu 2-5 eurus. Ir nesuprantu, kodėl žmogus, ieškantis darbo, turi pateikti dokumentą, kainuojantį 35 eurus, klausia Daiva. <br> 123rf nuotr.
 Gyvenu viena, maistui per dieną skiriu 2-5 eurus. Ir nesuprantu, kodėl žmogus, ieškantis darbo, turi pateikti dokumentą, kainuojantį 35 eurus, klausia Daiva. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2020, 2:20 PM

Per užimtumo tarnybą – oficialius valdžios vartus – moteris pretendavo į darbą, kaip pati sako, su jaunimu. 

„Pateikiau dokumentus, kurių buvo paprašyta. Po poros dienų atėjo prašymas pateikti dokumentą, kuris patvirtintų mano anglų kalbos mokėjimo lygį.

Kad jį gaučiau, reikia susimokėti tam tikrai įmonei – jų sąrašas tikrai nemažas. 

Bet. Mano pašalpa – 200 eurų, o vyriausybinė institucija prašo pateikti dokumentą, kuris kainuoja 35 eurus. Ir darbas – negarantuotas. 

Gyvenu viena, maistui per dieną skiriu 2-5 eurus. Ir nesuprantu, kodėl žmogus, ieškantis darbo, turi pateikti dokumentą, kainuojantį 35 eurus? 

Ar tas darbas „dėl akių“, ar tik išrinktiesiems, ar konkursas tik dėl akių? Būkite malonūs – kaip ten yra?“ – klausia Daiva.

Pažyma galioja 3 metus

Kaip portalui lrytas.lt paaiškino Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė, visi konkursai į valstybės įstaigas yra organizuojami per Valstybės tarnybos departamento informacinę sistemą.

„Pretendentui, kuris atitinka pareigybės aprašyme nustatytus kvalifikacinius reikalavimus, yra išsiunčiamas pranešimas apie konkurso datą, laiką ir vietą. Konkursą į valstybės tarnautojo pareigas organizuoja Valstybės tarnybos departamentas, konkursą į darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį,  organizuoja įstaiga,  sudarydama komisiją iš ne mažiau kaip 3 komisijos narių.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2013 m. gegužės 21 d. įsakymu Nr. 1V-447 patvirtintu Užsienio kalbų mokėjimo tikrinimo priimant į valstybės tarnautojo pareigas tvarkos aprašu, jei pareigybės aprašyme yra nustatytas reikalavimas mokėti kurią nors užsienio kalbą, pretendentas jos mokėjimo lygį turi pasitikrinti iki konkurso pradžios ir gautą užsienio kalbos mokėjimo lygį patvirtinančią pažymą pristatyti konkurso komisijai. 

Tokios pažymos galioja 3 metus nuo jų išdavimo dienos“, – rašoma Užimtumo tarnybos paaiškinime.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.