Per atostogas pajūryje – nemaloni patirtis: niekam nelinkėčiau su tuo susidurti

Anksčiau niekada nei sau, nei kitiems neteko kviesti greitosios pagalbos, nes, turbūt, kaip ir daugelis, šiek tiek prisibijau gydytojų bei ligoninių.

Vieną dieną vaikščiojant J.Basanavičiaus gatve staiga pakirto visą kūną.<br> 123rf, G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Vieną dieną vaikščiojant J.Basanavičiaus gatve staiga pakirto visą kūną.<br> 123rf, G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Vieną dieną vaikščiojant J.Basanavičiaus gatve staiga pakirto visą kūną.<br> 123rf nuotr.
Vieną dieną vaikščiojant J.Basanavičiaus gatve staiga pakirto visą kūną.<br> 123rf nuotr.
 Greitoji pagal iškvietimą mieste turi prisistatyti per 15 minučių, užmiestyje – 20.<br> T.Bauro nuotr.
 Greitoji pagal iškvietimą mieste turi prisistatyti per 15 minučių, užmiestyje – 20.<br> T.Bauro nuotr.
J.Basanavičiaus gatvėje Laurai staiga pasidarė bloga.<br> G.Bitvinsko nuotr.
J.Basanavičiaus gatvėje Laurai staiga pasidarė bloga.<br> G.Bitvinsko nuotr.
J.Basanavičiaus gatvėje Laurai staiga pasidarė bloga.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
J.Basanavičiaus gatvėje Laurai staiga pasidarė bloga.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Laura

Jul 4, 2020, 10:31 AM

Tačiau pirmą kartą iš tiesų rimtai išsigandusi ir pabandžiusi pajūryje išsikviesti medikus, likau šokiruota – paskambinusi ir pasakiusi, kad tuoj nualpsiu ir man skubiai reikia pagalbos, buvau paprašyta bent pusvalandį pasėdėti ant suoliuko ir palaukti.

Tačiau telefonu kalbėjusi moteris nebuvo tikra, kad net ir tuo metu atsilaisvins nors vienas greitosios automobilis.

Kaip jau minėjau, su bandymu išsikviesti greitąją pagalbą susidūriau pirmą kartą gyvenime. 

Atostogavau viena pajūryje, buvo išties labai karšta ir, vieną dieną vaikščiojant J.Basanavičiaus gatve, staiga pakirto visą kūną: pradėjo drebėti kojos, temti akyse, veidas per akimirką taip ištino, kad sunkiai galėjau matyti, kur einu. Be to, kaip sakė vėliau mane pamatęs pažįstamas, jį išbėrė puslelėmis.

Jausdama, kad tuoj pat galiu nualpti, skubiai išsitraukiau telefoną ir, eidama link J.Basanavičiaus gatvės pradžios, kad medikams nereikėtų važiuoti šia žmonių pilna gatve, paskambinau trumpuoju greitosios pagalbos numeriu.

Greitai nupasakojusi, kas su manimi vyksta ir patikinusi, kad už kelių minučių būsiu prie gatvės, gavau atsakymą, kokio tikrai nesitikėjau: „Tai jūs neskubėkite, prisėskite kur nors, jei galite, ir kokį pusvalandį palaukite, nes mes dabar neturime laisvų automobilių.“

Nustebinta tokio atsakymo dar kelis kartus pasiteiravau, ar tikrai negalėtų kas nors atvažiuoti greičiau, nes jaučiuosi tikrai blogai ir nebegaliu laukti nė minutės. Į tai gana piktai man buvo atsakyta, kad Palangoje – tik trys greitosios automobiliai.

Suprantu, kad telefonu kalbėjusi moteris nieko negalėjo padaryti, tačiau ar kurorte, kuriame gausu ir vartojančiųjų alkoholį, patiriančių saulės smūgius, nudegimus, netgi skęstančiųjų, o vasarą – apskritai be galo daug žmonių, iš tiesų turi būti tik trys greitosios pagalbos automobiliai?

Galiausiai, kai man vos besivertė liežuvis, man buvo pasiūlyta pačiai išsikviesti taksi ir nuvykti į artimiausią ligoninę. Nebematydama kitos išeities, taip ir nusprendžiau pasielgti, tačiau ir to padaryti nepavyko, nes visi taksi automobiliai buvo užimti.

Man pasisekė, kad pajūryje poilsiavo vienas pažįstamas, todėl, nebeturėdama kito pasirinkimo, turėjau prašyti jo nugabenti mane į ligoninę Klaipėdoje.

Galiu pasakyti tik tiek – po tokios patirties susirgti ar blogai pasijusti Palangoje nelinkėčiau nė vienam.

Per parą – 30 iškvietimų

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė portalą lrytas.lt informavo, kad Palangoje sezono metu budi trys greitosios pagalbos brigados. Ne sezono metu lieka dvi. 

„Vasarą per parą sulaukiame maždaug 30 iškvietimų – kiekvienai brigadai tenka po 10. Tai normalus krūvis“, – kalbėjo N.Dambrauskienė. 

Nuvykti pagal iškvietimą pas pacientus medikai privalo per 15 minučių, užmiestyje – per 20. Pasak N.Dambrauskienės, visada yra galimybė išsiųsti brigadą iš Klaipėdos, jeigu Palangoje dirbančios brigados nespėja. 

Kadangi visi pacientai – tiek vaikai, tiek suaugusieji – iš Palangos vežami į ligonines Klaipėdoje, laikomasi griežtos taisyklės nepalikti Palangos be budinčios brigados.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.