Tokių išvykų dar neregėjo: tėvai pasibaisėtų sužinoję, ką per ekskursijas veikia jų vaikai

Savo tapatybės atskleisti nenoriu. Bet šios problemos man akis bado jau ne pirmus metus, todėl noriu atverti paauglių turintiems tėvams akis.

 Paauglė.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Paauglė.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa

2022-06-06 22:02

Turbūt daugelis net neįsivaizduojate, ką per ekskursijas veikia jų paaugliai vaikai. Ir tas žodis paaugliai dar nėra visiškai teisingas, nes mano akyse jie dar tik vaikai.

Taigi, mano dukra šiemet su klase išvyko į ekskursiją. Kokia ir kur, atskleisti nenoriu, nes tada paaiškės ir klasė, kurioje mokosi mano dukra. Tuomet ji turės problemų, o to aš noriu išvengti.

Ekskursija buvo po muziejus, istorines vietas ir taip toliau. Po to visa klasė apsistojo nakvoti viešbutį primenančioje vietoje, o sekančią dieną tęsė kelionę ir pažintines ekskursijas.

Man jau iškart sukėlė įtarimą toks ekskursijos planas. Nes be tėvų priežiūros (lydi tik klasės auklėtoja) keliauja 12–13 mečiai. Tačiau visiems tėvams tai nekliuvo, tad ekskursija buvo palaiminta. Mano dukra taip pat į ekskursiją išvyko, nes nenorėjo būti ta balta varna, kuri viena nedalyvauja, kai visi kiti dalyvauja.

Bet ekskursija buvo labai nepatenkinta. Tiksliau, buvo nepatenkinta savo bendraamžiais. Bent jau iš to, ką man papasakojo, tai mane apėmė siaubas.

Tėvai pasibaisėtų sužinoję, ką per ekskursijas veikia jų vaikai. Ne tik rūko tuos aparačiukus (dukra vadina tai „veipinimu“, tikslaus lietuviško atitikmens aš net nežinau), kurių nesijaučia nei kvapo, nei nuorūkų nerasi.

Ir rūko ne tik kur nors pasislėpę, bet ir autobuse. Niekaip negaliu suprasti, kaip mokytojos nieko nemato ir neužuodžia? 

Kitas dalykas, tai vaikų nakvynė. Paaugliai suguldomi po kelis atskiruose kambariuose ir paliekami miegoti.

Klausiu dukros, tai niekas jų ir netikrino? Sako, ne, nebuvo mokytojai nei užėję, nei pasižiūrėję, ar berniukai nevaikšto pas mergaites, o mergaitės pas berniukus.

Gaila, kad nebuvo. Nes vaikai tikrai nėjo miegoti, o būrėsi į kompanijas vieni pas kitus ir rengė visai nevaikiškus vakarėlius iki paryčių.

Ką veikė kompanijos, dukra užsiminė tik pusę lūpų. Bet man to pakako. Žaidimai nusirenginėjant, tas pats neaiškių medžiagų rūkymas (laimei, sakė, kad rūkė ne visi), visokių pornografinių vaizdelių žiūrėjimas, nešvankūs pasakojimai ir tt. Man šiurpas ėjo per kūną klausantis.

Laimei, kad bent jau miegoti visi rinkosi į savo lovas...

Dukra mano uždara ir kukli. Jai dar kompiuterinius žaidimus žaisti. O ne stebėti, kaip jos bendraamžiai tyrinėja vienas kito kūną ir žiūri filmukus, kaip santykiauja suaugę. Ir klausimas, ar tik žiūri, ar ir patys taip daro?

Kaip į visa tai reaguotumėt jūs? Ar tai dabar šiandieninių paauglių kasdienybė? Ar tai normalu?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.