Pamačius, kas vyksta sūnaus ir marčios miegamajame, akys išsprogo: „Tai nenormalu“

Noriu su jumis pakalbėti viena tema, kuria mūsų šeimoje man neleidžiama kalbėti. Tai mano šešiamečio anūkėlio auginimas. Aš jį be galo myliu, svajoju, kad jis išaugtų nuostabiu ir geru žmogumi.

Lova.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Lova.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Mama su vaiku.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Mama su vaiku.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dalia

Oct 20, 2022, 10:15 PM

Tačiau tai, kaip jį auklėja marti, man kelia didelį susirūpinimą, nes bijau, kad ateityje jis neturėtų psichologinių problemų.

Viešėjau sūnaus namuose. Susitinkame ten retai, anūką matau taip pat retai. Sūnus dirba tolimųjų reisų vairuotoju, tad jų namuose būna retas svečias. O kai jo nėra, aš pas martelę beveik niekada nevažiuoju, nes gyvenu kitame mieste, dar dirbu.

Pasisiūliau anūkėliui prieš miegą paskaityti pasaką, bet pamačiau, kad jis eina miegoti ne į savo kambarį, o į tėvų lovą.

Paaiškino, kad visada miega su mama, o kai tėtis būna namuose – tada miega vienoje lovoje visi trys. Su mama miega ne košmarą susapnavus ar sergant, o nuolatos.

Man net akys ant kaktos išsprogo. Šešiametis vis dar tėvų lovoje? Sūnus su žmona ir taip retai matosi, o ką suaugusiems veikti lovoje, kai tarp jų miega vaikas? Juk sūnus yra vyras, jam taip pat reikia prisilietimų, apkabinimų, meilės, intymumo, galų gale.

Ilgas savaites būdamas kelyje to neturi. Bet ir grįžęs namo negali su žmona dviese pabūti. Sakau tai ne šiaip sau. Man rūpi anūko ir sūnaus gerovė.

Kitą dieną bandžiau vaikams aiškinti, kad tai nenormalu. Taip jie kenkia ne tik savo santykiams, bet ir vaiko psichikai. Bandžiau užsiminti, kad šešiamečiui miegoti apsikabinus mamą nedera. Juk jau visas vyrukas, jam reikia mokytis miegoti vienam, savarankiškai, atsiskirti nuo tėvų.

Matosi, kad nepatenkintas ir sūnus tokia situacija, bet kenčia, tyli. Tik marti man kategoriškai paprieštaravo, aiškino, kad viskas čia normalu, knygose kaip tik rašoma, kad taip tvirtinti ryšį su vaiku yra gerai ir taip toliau. Ryšys gal ir stiprus šešis metus miegant su vaiku vienoje lovoje. O kaip ryšys su vyru?

Man kilo tokia mintis, kad galbūt martelė net nebenori būti su mano sūnumi, o anūkas tampa tik pretekstu?

Ką ten tose šiuolaikinėse knygose rašo, nežinau. Žinau tik iš savo patirties, kad nieko gero tokio amžiaus berniukams vis dar miegoti su mama. Taigi vaikas psichologiškai traumuojamas, kas čia žino, kokių pasekmių tai gali turėti ateityje?

Norisi objektyvaus ir blaivaus žvilgsnio iš šalies. Galbūt aš čia senamadiška ir nesuprantu šiuolaikinių vaikų auklėjimo, be reikalo kišuosi į sūnaus santuokinį guolį?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.