Išvydus tokį patiekalą ant Kūčių stalo visų veidai net persimainė – namiškiai negalėjo patikėti

Noriu sudalyvauti konkurse ir aš. Istorija mano apie Kūčių vakarienės metu iškrėstą kuriozą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2023, 6:50 PM

Man atrodo, kad bene visų šeimininkių šių dienų galvos sopulys – ką patiekti ant šventinio stalo. Kankino panaši bėda ir mane.

Turiu didelę šeimyną, tris vaikus, šešis anūkus. Dar prisijungia kartais ir mano brolio šeima, tai šventė būna kupina šurmulio.

O mane kasmet vis neramindavo, kaip pamaitinti savo vaikus, ypač anūkus. Vaikai mano išrankūs, jiems ant Kūčių stalo bet ko nepadėsi. Anūkai apskritai nosį rauko nuo visų mišrainių. Nebent kūčiukus ir kisieliaus dar paragauja.

Todėl nenorėdama, kad po Kūčių vakarienės šaldytuvo durys alkanų namiškių būtų varstomos, ar meduoliais, saldimynais alkani pilvai užkemšami, pradėjau eksperimentuoti.

Ko tik aš neišbandžiau. Kokių dyvų tik neprigalvojau. Netgi užsimerkiau prieš tradicijas norėdama anūkams įtikti.

Gaminau ir koldūnų su jūros gėrybėmis, ir silkės su bananais ir avokadu. Na, žodžiu, receptų nuo tradicinių iki „restoraninių“. Lėkštės būdavo „paknaisiotos“, bet veidai visų – nelaimingi, nes pilvai tušti!

Galiausiai pabodo jau man... Nusprendžiau gaminti mėgstamiausią šeimos patiekalą. Visa mano šeimyna dievina balandėlius. Tai per Kūčias ir sugalvojau pagaminti balandėlius su žuvies faršu! Dar padažiuko iš miltų šalia. Pasaka!

Kai pamatė per Kūčias ant stalo garuojančius balandėlius, visų veidai tik persimainė. Nė vieno nebeliko susiraukusio! O kai paragavo, visi net švytintys norėjo dar ir dar! Ištirpo balandėliai kaip sniegas! Dabar jau kasmet prašo net anūkai: „Močiute, ar pagaminsi tų balandėlių per Kūčias?“

Toks mano netikėtumas visus maloniai nustebino ir tikrai pradžiugino. Niekas nesitikėjo balandėlių. Nes juos dažniausiai gaminu tik tokiomis progomis, kaip gimtadienis ar krikštynos.

Matau vis kiekvienais metais gaspadines viena kitos klausinėjančias apie šventinius patiekalus. Kas ką naujo gamina. Tai tikrai noriu rekomenduoti balandėlius su žuvimi. Mūsų giminė juos dievina, kasmet šis patiekalas būna Kūčių stalo karalius! Gal patiks ir jums?

Šis rašinys dalyvauja konkurse „Mano Kalėdų kuriozas!“ Pasidalykite savo Kalėdų istorija, kai šventės baigėsi kuriozu ir dalyvaukite konkurse. Siųskite savo istoriją el. paštu – bendraukime@lrytas.lt. Daugiausiai perskaitymų sulaukusi istorija bus apdovanota Twinkly prizais.

Twinkly papuoš jūsų namus TWD060STP-B išmaniąja lempučių girlianda, kuri keičia spalvas ir gali būti valdoma telefonu!

Nugalėtojai bus skelbiami 2024 m. sausio 3 d. portale lrytas.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.