Pribloškė moterų elgesys baseino persirengimo kambaryje: „Trauma ne tik sūnui, bet ir mamai“

Vienoje „Facebook“ grupėje perskaičiau anoniminę mamos istoriją ir ji man taip surezonavo, kad panorau parašyti viešą laišką. Kalbu apie bendrus persirengimo kambarius ir rūbines įvairiuose SPA ir baseinuose. Blogiausia, kad ne visur yra įrengti šeimyniniai persirengimų kambariai šeimoms su mažais vaikais, todėl mamos, atėjusios į baseiną su berniukais, arba tėvai – su mergaitėmis, atsiduria tarp kūjo ir priekalo.

 Tėvams su vaikais apsilankymas baseine gali priminti tikrą pragarą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Tėvams su vaikais apsilankymas baseine gali priminti tikrą pragarą.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama

Apr 4, 2024, 11:16 AM, atnaujinta Apr 5, 2024, 9:59 AM

Pirmiausia, nuo vaizdų suaugusiųjų rūbinėse vaikai būna šokiruoti. O galutinai norą lankyti baseiną gali atmušti ir patys suaugusieji, į akis reikšdami savo nepasitenkinimą, kad persirengimo kambariuose kartu su jais persirenginėja ir maži vaikai.

Viena mama kaip tik ir pasakojo, kaip jai su 4-mečiu sūnumi apsilankymas baseine baigėsi didele trauma. Tokio amžiaus vaikai vieni persirengti dar nemoka, todėl tėvai vedasi vaikus į persirengimo kambarius kartu su suaugusiais. Tačiau ten pamatyti vaizdai ir nepatenkinti kitų lankytojų replikos neretai išgąsdina vaikus.

Taip nutiko ir minėtai mamai, kuriai teko atlaikyti nepatenkintų ponių įtūžį. Nesupratingos moterys taip įsiuto išvydusios 4 metų berniuką rūbinėje, kuris jas, esą, nužiūrinėja, kad netgi pasiskundė administracijai! Mama buvo paraginta rengtis su vaiku pasislėpus už užuolaidos!

Nors, pasak mamos, kai kurių moterų elgesys persirengimo kambaryje dar labiau šokiravo jos sūnų. Moterys nesikuklindamos demonstravo nuogą kūną ir sausinosi rankšluosčiu užkėlusios kojas ant suoliuko. Vaikui teko persirenginėti užsimerkus. Tačiau dėl patirto šoko dabar berniukas jau net bijo ir verkia, kad jam vėl reikės eiti į baseiną...

Išties, nesu tikra, kuris šioje situacijoje jautėsi labiau pažemintas? Nuogos, dėl 4-mečio rėkiančios moterys, ar mama, su išsigandusiu vaiku priversta slėptis už užuolaidos?

Tai yra nesuvokiama, iki kokio lygio mes nusiritame. Vaikas turi slėptis už užuolaidos? Toks baseino lankytojų ir administracijos elgesys, jaunos vienišos mamos engimas – trauma ne tik sūnui, bet ir mamai.

Turbūt nei pasipiktinusios ponios, nei baseino administracija neturėjo vaikų ir nesuvokia, kaip 3–4 metų vaikui vienam savarankiškai persirengti vyrų rūbinėje? Ir ką daryti mamai, kuri neturi vyro, kuris galėtų nuvesti tokio amžiaus vaiką į vyrų persirengimo kabiną (arba kaip vienišam tėčiui nuvesti mažametę dukrą į moterų persirengimo kambarį)? 

Išties suprantu mamos pasipiktinimą, kad norint lankyti baseiną su mažu vaiku, susiduri su tokia dilema. Ir dar ta baisi aplinkinių žmonių reakcija...

Tikrai ne kartą esu atsidūrusi panašioje situacijoje. Auginu 4 metų sūnų. Puikiai žinau, kaip išvydusios tokio amžiaus berniuką kartu su mama, moterys persirengimo kambaryje tiesiog paklaiksta, visų veidai persimaino. Todėl ir vengiame baseinų. Nebent lankomės tik tokiuose baseinuose, kur yra persirengimo kabinos, skirtos visai šeimai. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste