Be bilieto į traukinį įlipusią merginą išgelbėjo „superherojus“

Išaušo paskutinysis birželio rytas. Traukinys Mažeikiai-Šiauliai iš stoties išvyksta 7 valandą ir 10 minučių. Kelios minutės po 7 valandos būnu Mažeikių traukinių stotyje. Stotis renovuojama jau ilgą laiką, tad bilietą tenka pirkti traukinyje.

Piniginėje neturėjau užtektinai grynųjų pinigų bilietui, nes dažniausiai atsiskaitau mokėjimo kortele ir grynieji – retas svečias mano piniginėje. Pasimečiau.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Piniginėje neturėjau užtektinai grynųjų pinigų bilietui, nes dažniausiai atsiskaitau mokėjimo kortele ir grynieji – retas svečias mano piniginėje. Pasimečiau.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Susiradau vietą ir mano kelionė namo prasidėjo. Konduktorius tapo mano didvyriu. Greičiau – „superherojumi“. Tik deja, jo garbei dar nėra išleistas joks komiksas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Susiradau vietą ir mano kelionė namo prasidėjo. Konduktorius tapo mano didvyriu. Greičiau – „superherojumi“. Tik deja, jo garbei dar nėra išleistas joks komiksas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Guoda Kavaliauskaitė

Jul 9, 2015, 9:01 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 3:16 AM

Traukinys stovi kiek toliau nuo stotelės, mano akyse užsidaro traukinio durys, o iki stotelės – geri 50 metrų. Pasileidžiu bėgti traukinio link. Pavojus netikras – durys užsidaro automatiškai, o norint, kad jos atsidarytų, tereikia paspausti mygtuką.

Įlipusi į traukinį nuskubėjau prie konduktoriaus įsigyti bilieto. Pasisveikiname, konduktorius maloniai nusiteikęs.

– Į Šiaulius. Atsiprašau, o kortele galima?

-Ne, deja.

Piniginėje neturėjau užtektinai grynųjų pinigų bilietui, nes dažniausiai atsiskaitau mokėjimo kortele ir grynieji – retas svečias mano piniginėje. Pasimečiau. Neigiamas atsakymas – lyg smūgis į paširdžius. Bet nieko negali kaltinti. Juk pati kalta, kad nepasidomėjau iš anksto...

– O kada išvyksta kitas traukinys? – klausiu konduktoriaus.

– Šiandien traukiniai nebevažiuos. Kelias remontuojamas, – atsako jis.

Apėmė neviltis. Buvau itin pasiilgusi namų, kuriuos norėjosi pasiekti kuo greičiau, todėl ir pasirinkau anksčiausią traukinį. Nors autobusų stotis yra kitoje gatvės pusėje, noras greičiau pasiekti namus skatino ieškoti bent menkiausio šanso, galimybės... Juk nėra padėties be išeities.

– Tai ką dabar daryti? – juokingas klausimas nuskambėjo iš mano lūpų konduktoriui.

– Tai sėskit ir važiuokit, – netikėtas atsakymas.

Šiuos žodžius jis ištarė su šypsena veide.

– Rimtai? – tik tiek tegalėjau ištarti. Mintyse. Lūpos iš nuostabos vis dar negalėjo atsiverti.

Atsitokėjau greitai. Bet vėl puoliau ieškoti išeities. Nenorėjau likti skolinga.

– O gal galiu nusipirkti bilietą internetu? Telefone? – Žinojau, jog tai įmanoma.

– Kad jau nebeparduos bilieto. Nesijaudinkit. Važiuokit.

Padėkojau. Du kartus. Susiradau vietą ir mano kelionė namo prasidėjo. Konduktorius tapo mano didvyriu. Greičiau – „superherojumi“. Tik deja, jo garbei dar nėra išleistas joks komiksas.

Įdomu, kiek konduktorių būtų pasielgę taip pat? Juk jis turėjo pilną teisę neleisti man važiuoti be bilieto, paprašyti išlipti iš traukinio. Traukiniais tenka keliauti dažnai, visuomet esu patenkinta „Lietuvos geležinkelių“ aptarnavimu, o paskutinė kelionė namo man dar kartą įrodė, jog toje pačioje nedidelėje Lietuvoje yra gerų žmonių, mylinčių savo darbą ir puikiai atliekančių savo pareigą.

Jūs taip pat galite dalyvauti „Bendraukime“ ir „Bitė Lietuva“ konkurse „Kliento šypsena“. Konkurso nugalėtojui atiteks planšetinis kompiuteris. Daugiau apie konkursą skaitykite čia.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.