Atėjo pirkti naujo telefono ir apsalo nuo žavios konsultantės

Kad ir kaip liūdna būtų, bet mūsų gyvenimą labai dažnai valdo blogos emocijos ir potyriai. Ir kartais norisi atsipalaiduoti ir pajausti, kad esi kam nors reikalingas ar bent truputį gerbiamas. Norėtųsi papasakoti vieną malonų potyrį, kuris man nutiko renkantis naują išmanųjį telefoną.

Iš šio žmogaus spinduliavo ramybė ir žmogiška šiluma.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Iš šio žmogaus spinduliavo ramybė ir žmogiška šiluma.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pasižvalgęs internete pasitikėjau jau patikrintu savo ryšio tiekėju – „Bite“.<br>T.Bauro nuotr.
Pasižvalgęs internete pasitikėjau jau patikrintu savo ryšio tiekėju – „Bite“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Donatas

Jul 21, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:56 PM

Kadangi šiuose reikaluose aš nelabai gaudausi, tai paklausinėjęs kelių draugų nusprendžiau pirkti naują HTC telefoną. Pasižvalgęs internete pasitikėjau jau patikrintu savo ryšio tiekėju – „Bite“. Gyvendamas Gargžduose retai nuvažiuoju į Klaipėdą, bet tada nuvykau, nes tikrai norėjosi šio telefono, buvo gimtadienis ir pakilo mano alga.

Atvažiavau į Klaipėdą ir nuėjau į „Akropolį“. Susiradau saloną ir pradėjau žiūrinėti telefonus ir jų kainas. Bet, kaip ir daugelyje salonų, aš nesitikėjau, kad kas nors prie manęs prieis, nebent aš pakviesiu. Ir tada nustebau – prie manęs priėjo jauna, simpatiška konsultantė spindinčiu veidu.

Jokio piktumo, jokio apsimestinio linksmumo ir panašių dalykų. Ji neįkyriu, maloniu balsu manęs paklausė, gal kas mane domina. Pradėjau klausinėti apie norimą telefoną, o ji kantriai išklausė mano klausimų ir paskui neskubėdama, man suprantama kalba papasakojo apie telefoną.

Bet iš žmogaus spinduliavo ramybė ir žmogiška šiluma. Aš gana sunkiai suvokiu įvairius techninius niuansus ir kai kuriems žmonėms tai sukelia nervinių priepuolių. Jų pasitaikė net ir parduotuvėse. Bet ši mergina tiesiog pasakojo apie daiktą tarsi šalia jos stovėtų senas geras draugas.

Daugelis pasakys, kad tai jos darbas, bet kiek žmonių dirbdami darbą praranda kantrybę arba tiesiog nori gauti algą. O šis žmogus, iš akių matėsi, stengėsi man pasakoti tai, kas mane domina. Per visą laiką ji nelindo su įkyriais klausimais – ar aš pirksiu šį daiktą ar panašiai.

Prieš mane stovėjo žmogus, kuris sutvertas tam darbui visomis prasmėmis. Nors aš tikrai nenorėjau pasirodyti neišmanėlis, bet ji man tiesiog paaiškino, ką reiškia kiekviena parametro detalė. Tikrai nustebino tai, kad jos pasirinktas kalbėjimo tonas ir maniera buvo ne pernelyg dalykiška, o nukreipta į pasitikėjimo kaupimą.

Nei jos laikysenoje, nei kalbėsenoje nejutau jokio susikaustymo. Aš po truputį ėmiau suprasti, kas man tinka, o kas ne, nes telefonas buvo geras, bet brangus. Ji, nepaisant to, kad papasakojo apie tą HTC telefoną, pasiteiravo, gal man norėtųsi kito, nes mokėjimo planų mokesčiai ir telefonų kainos yra nemažos. Tada man pradėjo pasakoti apie kitus telefonus, kurie savo duomenimis prilygtų anam, bet kainuotų pigiau.

Nuostabu buvo tai, kad apie kitą telefoną ji man pasakojo taip pat nuoširdžiai ir be jokio nervingumo. Po kurio laiko aš išsirinkau telefoną ir jį nusipirkau. Turbūt aš nebūčiau net pirkęs, bet nuostabi konsultantė ir jos begalinė vidinė šiluma ir nuoširdus bendravimas nugalėjo. Džiaugiuosi, kad mūsų aptarnavimo sferoje dar dirba tokių nuostabių žmonių.

Jūs taip pat galite dalyvauti „Bendraukime“ ir „Bitė Lietuva“ konkurse „Kliento šypsena“. Konkurso nugalėtojui atiteks planšetinis kompiuteris. Daugiau apie konkursą skaitykite čia.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.