Darbdaviai manė, aš per lėtas. Pasakysiu, kaip pralaužiau ledus

Perskaičiau darbo nerandančios ekonomistės skundą, kad niekas nepriima į darbą. Man buvo panašiai – ką tik baigęs Kauno technologijos universitetą (KTU), neturintis patirties informatikas.

Dabar planuoju priimti dar vieną žmogų ir įkurti įmonę, nes dideliais tempais dirbti su „kišeniniais“ pinigais nebepavyks – laikas išlipti iš šešėlio.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dabar planuoju priimti dar vieną žmogų ir įkurti įmonę, nes dideliais tempais dirbti su „kišeniniais“ pinigais nebepavyks – laikas išlipti iš šešėlio.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Buvau ką tik baigęs Kauno technologijos universitetą (KTU), neturintis patirties informatikas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Buvau ką tik baigęs Kauno technologijos universitetą (KTU), neturintis patirties informatikas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Truputį verslus

Mar 14, 2016, 7:03 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:40 PM

Bandžiau darbintis keliose įmonėse, bet, matyt, jiems per lėtas buvau arba nesužavėjau per darbo pokalbį. Žinote, techniški žmonės dirba rankomis ir smegenimis, o ne liežuviu.

Galiausiai vienas pažįstamas kartą atnešė suremontuoti kompiuterį. Sutvarkiau, paruošiau darbui, gavau pinigų, aišku, į kišenę. Tada atėjo ano pažįstamo siųstas kitas klientas, vėl padariau darbą, gavau pinigų. Kompiuteris po kompiuterio – taip įsisuko ratelis.

Pradėjau užsiiminėti kompiuterių remontu. Taisiau kaimynams, pažįstamiems, nepažįstamiems. Išmokau kelias programavimo kalbas, jomis kelioms nedidelėms įmonėms sukūriau apskaitos sistemas. Įmonės prašė sąskaitų, tad teko įregistruoti veiklą.

Kai darbo atsirado tiek, kad ėmiau nebesusitvarkyti, pasikviečiau pažįstamą studenčioką, kuris, kaip ir aš kažkada, buvo ką tik baigęs mokslus ir turėjo mažai patirties. Išmokiau ir daviau darbo – dalis pinigų tekdavo jam už remontą, dalis man, už kliento suradimą.

Dabar planuoju priimti dar vieną žmogų ir įkurti įmonę, nes dideliais tempais dirbti su „kišeniniais“ pinigais nebepavyks – laikas išlipti iš šešėlio.

„Prasisukęs“ pats, norėčiau paklausti gerbiamos ekonomistės – o ką jūs mokate, kuo galite būti kažkam naudinga? Ne kuo dirbti galite, bet ką mokate? Jei 4 metus nerandate darbo, tai gal būtų laikas išmokti ko nors nauja?

Turite kompiuterį, turite galvą, turite žinių – štai visas jūsų kapitalas. Taip, kaip ir man su kompiuteriais. Be to, internete gausybė nemokamų pamokų – nuo programavimo iki raštingumo ir skaičiavimo.

Peržiūrėkite skelbimus. Vienam reikia vertėjo, kitam dar kažko. Galbūt ten galite būti naudinga?

Pagaliau, jūs – ekonomistė, reiškia, išmanote, kas pasaulyje vyksta. Pagalvokite, kaip šiuos sugebėjimus galėtumėte panaudoti? Gal kažkam reikia patarimo? Iš pradžių veltui, o vėliau, kai patvirtinsite jiems savo sugebėjimus, – už pinigus?

Kai suprasite, ką mokate, eikite ir pritaikykite įgūdžius. Iš pradžių mažais žingsneliais, vėliau, kai įsidrąsinsite -didesniais. Jei ko trūksta, išmokite. Nepamirškite, kad visi kažkada nuo kažko pradėjo. Taigi, galite ir jūs. Sėkmės!

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.