Jaučiasi kaip bananų respublikoje: „Būkit žmonės – veikit kaip UAB“

Kasdieninė statistika visuose informacijos šaltiniuose su amžinai blogais rezultatais. Tik pradėjo koronos susirgimų mažėti, pasirodė straipsniai apie trečią bangą... Tik sužibo viltis grįžti prie „normalesnio“ gyvenimo – pratęsė karantiną.

 Skaitytojai graudu kasdien girdėti tą pačią liūdną statistiką, kad nė vienas žmogus nepaskiepytas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Skaitytojai graudu kasdien girdėti tą pačią liūdną statistiką, kad nė vienas žmogus nepaskiepytas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris prašo valdžios susivienyti ir gelbstint žmones dirbti ne kaip valdžios sektoriuje, o kaip nuosavoje įmonėje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris prašo valdžios susivienyti ir gelbstint žmones dirbti ne kaip valdžios sektoriuje, o kaip nuosavoje įmonėje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina

2021-03-04 12:48, atnaujinta 2021-03-04 12:49

Viskas gerai, kad situacija valdoma, džiugu, kad teigiamų koronaviruso atvejų per dieną skaičius dar „proto ribose“, o nebe 4000.

Tik viena visų politikų frazė veda į neviltį: „Tikimės žmonių sąmoningumo, tikimės supratimo“.

Žmonės tikisi Jūsų, valdininkai, supratimo, atidumo, Jūsų noro dirbti tautos labui ir padėti žmonėms, kurių patys prašote pagalbos.

Kodėl kitos šalys sugeba skiepyti operatyviai, kodėl kitų šalių politikai gina savo piliečius, pirmi „išsidrasko“ ir gauna reikiamos vakcinos reikiamus kiekius?

Kodėl ta Lietuva amžinai kaip „bananų respublika“ – tai mums neliko, tai ne tai liko, tai nėra kam skiepyt, tai konkursas ne laiku.

Nustokit nors pandemijos metu sukt uodegas. Nustokit ieškot sau patogių sprendimų, pasiteisinimų, kad visi veiksmai „pagal protokolus“. Nustokit lot vieni ant kitų (pozicija, opozicija).

Pagaliau nors dėl vieno tikslo dirbkit kartu.

Peškitės dėl būtinų nebūtinų reformų, pertvarkymų, bet dabar, norėdami surinkti daugiau mokesčių, dalinti mažiau paramos, reikia atgaivinti ekonomiką, reikia greitų ir stiprių veiksmų.

Visi su išsilavinimu, visi mokat ir žinot, kaip daryt, tik turbūt dėl per ilgo darbo stažo ne UAB‘e nebemokat visko daryti greitai ir efektyviai – gal reiktų įvest terminą politikoj, pavyzdžiui, 8 metų, kad neprarastumėt „kvalifikacijos“.

Joks direktorius jokiam UAB‘e, kuris teisingai organizuoja darbą ir skaičiuoja pinigus (bei pelną), nė vieno valdininko nelaikytų ilgiau nei bandomasis laikotarpis.

Jei reikia pagalbos – turim tikrai daug puikių vadovų pavyzdžių, kurie sustyguos ir tiekimą, ir mokėjimus, ir konkursus...

Leiskit privačiam sektoriui įsigyti skiepų už tam tikrą vertę, skiepyti (norinčius) darbuotojus, pastovėkit už jų interesus įsigyjant reikiamus vakcinos kiekius. Atstovaukit savo tautai su charakteriu, o ne nuolankiai, lyg prašytumės paramos. Sumokės verslas už galimybę dirbti, bent jau suteikit galimybę.

Mes, jūsų piliečiai, sėdėsim ir toliau namie, susitelksim dėl visos tautos gerovės, tik ir JŪS būkit žmonės ir piliečiai – veikit kaip UAB.

Graudu kiekvieną dieną skaityt tą pačią statistiką, girdėt tas pačias išvadas, kad nė vienas nepaskiepytas... KODĖL? KAS TRUKDO? Tiesiog mums visiems, kurie solidarizuojasi ir paiso taisyklių, tikrai greitai nusibos, jei jūs prie mūsų nesijungsit...  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.