Vaikai plaukdami jachta nugalėjo baimę bendrauti su juodaodžiais

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną pačia didžiausia Kauno mariose jachta „Gydra“ Kauno samariečių ugdytiniai tradiciškai plaukė į Meilės įlanką.

Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Sukockas

Jul 11, 2012, 4:38 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:11 AM

Ši diena mums visiems buvo susikaupimo ir džiugesio diena. Naujomis pajėgomis papildyta Kauno samariečių savanorių komanda (šiame plaukime dalyvavo ir keturi Nigerijos studentai samariečiai savanoriai, kurie šiuo metu studijuoja Aleksandro Stulginskio žemės ūkio universitete) ir abiejų vaikų dienos centrų „Užuovėja“ ugdytiniai mikroautobusais atvyko į „Kauno motorlaivių“ uostą. Visi su didžiuliu nekantrumu laukė tos nuostabios kelionės po burėmis.

Dar ant kranto vaikai apsirengė gelbėjimosi liemenes ir išklausė labai griežtą instruktažą. Sulipę į jachtą, ugdytiniai tradiciškai pasitikrino savo žinias apie Lietuvos karalių Mindaugą. Dauguma jų entuziastingai kėlė rankutes, norėdami pasakyti, kokį indėlį šis karalius įnešė į Lietuvos valstybės žemių apjungimą ir suvienijimą.

Pūtė smarkokas vėjas. Mažieji sulindo į jachtos „Gydra“ vidų. O mūsų naujieji savanoriai iš Nigerijos visą kelionę nepaliovė šokti, dainuoti ir šypsotis savo švytinčiomis perlinėmis šypsenomis. Iš Meilės įlankos grįžtant į Kauną, pakėlėme abi bures ir jachta tarsi skriete skriejo bangomis.

Be žinių apie karaliaus Mindaugo karūną, mažieji gavo ir puikią gyvenimišką bendravimo su žmonėmis iš kitos kultūros pamoką. Dauguma nugalėjo savo baimę ir nuoširdžiai susidraugavo su tamsiaodžiais savanoriais iš Nigerijos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.