Kaip žinoti, kad nusipirksite saldų arbūzą?

“Tuo, kad pirkti neperpjautą arbūzą yra rizikinga įsitikinau šį savaitgalį nusipirkęs visą arbūzą parduotuvėje „Maxima“. Arbūzams buvo taikoma akcija, kilmės šalis buvo nurodyta Rusijos Federacija. Atrodo, rinkausi arbūzą pagal visas girdėtas rekomendacijas, tačiau nusvilau – arbūzas “albinosas” buvo nesaldus, neprinokęs su šviesiomis sėklomis. Teko šveisti lauk – juk jis nebeprinoks ilgiau laikomas namuose. Tai kaip perkant atskirti arbūzą, kuris prinokęs, o kuris ne?” – nevartok.lt klausė Dovydas.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas (nevartok.lt)

2012-08-20 11:28, atnaujinta 2018-03-17 07:02

Išsirinkti saldų prinokusį arbūzą yra nemenkas iššūkis. Dovydo atvejis rodo, kad ir žmonės, girdėję patarimų, vis vien suklysta. Azerbaidžanietis Timūras, anksčiau prekiavęs arbūzais Kalvarijų turgavietėje Vilniuje sako, kad net geriausi arbūzo žinovai kartais apsirinka rinkdamiesi arbūzą: “Arbūzas gali atitikti visus sunokusio arbūzo požymius, bet jeigu jis gavo per mažai saulės, ar buvo per anksti nuskintas, jis nebus skanus ir saldus”.

Timūras pataria: arbūzą visų pirma reikia lengvai paspausti rankose. Jeigu girdite lengvą traškesį, reiškia arbūzą galite pirkti drąsiai, jis bus sunokęs. Daugelis mėgsta stuksenti per arbūzą. Vieni sako, kad garsas turi būti duslus, kiti kad skambus. Skambus garsas - tai neprinokusio arbūzo požymis. Garsas turi būti duslus! Taip pat atkreipkite dėmesį į vaiskotį. Jeigu jis žalias, nesudžiuvęs, rizikuojate nusipirkti nesunokusį arbūzą.

Daugelis mėgsta patarinėti dėl arbūzo spalvos, kokia ji turi būti. Čia nėra vieningos nuomonės. Kuo spalva ryškesnė ir vientisesnė, tuo geriau. Venkite arbūzų su baltomis dėmėmis. “Jeigu atsižvelgsite į visus patarimus, turite didelę tikimybę, kad namo parsinešite ne arbūzą “albinosą”, o saldų ir skanų saulės pamaitintą arbūzą”, – patarė Timūras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.