10 būdų, kaip sutaupyti renkantis lėktuvo bilietus

Rinkoje pasirodžius pigius skrydžius siūlančių aviakompanijų bilietams, mitas, jog keliauti oro transportu reikia daug lėšų, žlugo – net ir tradicinės aviakompanijos yra priverstos mažinti bilietų kainas, kad galėtų pritraukti pirkėjų ir išlaikyti pirmaujančias pozicijas. Šiandien bilietų kainos stebina, o kartais verčia suabejoti jų egzistavimu: nukeliauti į Ispaniją, Didžiąją Britaniją, Norvegiją ir kitas Europos šalis galima vos už keliasdešimt litų.

Pats sunkiausias momentas įsigyjantiems skrydžio bilietą yra tada, kai reikia apsispręsti, ar jau tinkamas laikas pirkti, o galbūt bilieto kaina dar nukris. Redakcijos archyvo nuotr.
Pats sunkiausias momentas įsigyjantiems skrydžio bilietą yra tada, kai reikia apsispręsti, ar jau tinkamas laikas pirkti, o galbūt bilieto kaina dar nukris. Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aukštai

Aug 23, 2012, 2:50 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:03 AM

Pigių lėktuvo bilietų rasti tikrai įmanoma, tačiau jų paieškoms reikia skirti nemažai laiko. Pateikiame 10 patarimų, kurie padės keliauti pigiau.

1. Pirkite iš anksto. Jeigu savo skrydį suplanavote piko metu, t.y. per didžiąsias šventes, moksleivių atostogas ar vykstant įvairiausiems renginiams, skrydžio bilietais teks rūpintis iš anksto, kadangi likus savaitei ar dviems iki numatomos kelionės jų paprasčiausiai gali nebelikti. Patyrę keliautojai teigia, jog geriausiomis kainomis bilietus jie yra įsigiję likus 3-6 mėnesiams iki skrydžio.

2. Pirkite paskutinę minutę. Vis dėl to, jeigu aviakompanijoms nepavyksta parduoti visų vietų į savo skrydį, gali pavykti rasti bilietų už itin patrauklią kainą. Daugybė oro vežėjų, o taip pat ir aviabilietų pardavėjų leidžia naujienlaiškius, kuriuose būtinai pamini ir geriausius savo pasiūlymus. Jeigu mėgstate rizikuoti ir esate lankstus skrydžio datoms, tuomet pirkdami paskutinę minutę pigiau nuskristi galėsite ir į tolimesnius kraštus.

3. Pirkite tinkamu laiku. Pats sunkiausias momentas įsigyjantiems skrydžio bilietą yra tada, kai reikia apsispręsti, ar jau tinkamas laikas pirkti, o galbūt bilieto kaina dar nukris? Yra nemažai portalų, siūlančių bilietų kainų prognozes, kurios gali iš tiesų padėti apsispręsti. Jeigu keliaujate JAV, daugelis vietinių aviakompanijų daro antradieninius bilietų išpardavimus, tad jeigu skrydžių bilietą įsigysite pirmadienį, antradienį gali tekti graužtis nagus iš apmaudo, kad bilieto kaina nukrito daugiau nei 50 procentų.

4. Būkite lankstūs. Susiraskite visus oro uostus savo šalyje, o taip pat pasidomėkite ir apie miesto, į kurį keliaujate, mažesnius oro uostus. Neretai pigius skrydžius siūlančių aviakompanijų lėktuvai leidžiasi ne pagrindiniuose, bet mažesniuose, nuo miesto centro labiau nutolusiuose oro uostuose, kur orlaivių aptarnavimas kainuoja pigiau, todėl jums gali pasiūlyti pigesnius bilietus. Kelionės data taip pat stipriai lemia skrydžio kainą. Norite keliauti pigiau? Ieškokite aviabilietų antradieniais, trečiadieniais bei sekmadieniais. Savaitgalį jie, žinoma, bus brangesni. Ir nepamirškite, kad kiekvienoje šalyje yra piko sezonas. Jį aplenkdami, sutaupysite krūvą pinigų.

5. Nepamirškite pigių skrydžių bendrovių. Pigius skrydžius siūlančios aviakompanijos ("Ryanair", "Wizz Air", "Jetblue", "Airasia" ir kt.) gali pasiūlyti pigesnių skrydžių nei tradiciniai oro vežėjai. Labai dažnai pigių skrydžių bendrovės bilietais prekiauja tik savo tinklapiuose, todėl jų nerasite bilietų pardavimo agentūrose.

6. Įsigykite mylių kaupimo kortelę. Didžioji dalis aviakompanijų turi dažnų keliautojų mylių kaupimo korteles, kuriose už kiekvieną skrydį gaunami taškai. Sukauptas mylias vėliau galima iškeisti į įvairiausią aviakompanijos logotipais papuoštą atributiką arba tiesiog nusipirkti pigesnį skrydžio bilietą. Jeigu taškų sukaupėte išties nemažai, galbūt jums pavyks skrydį įsigyti ir visiškai nemokamai.

7. Naudokitės skrydžių kainų palyginimo sistemomis.

Įsigyti pigesnių skrydžio bilietų neįmanoma paieškoms nepaskyrus daug laiko ir kantrybės. Jeigu ieškoti patys nenorite, išbandykite skrydžių kainų palyginimo sistemas. Skrydžio bilietų čia neįsigysite, tačiau sužinosite, kuris pardavėjas ar aviakompanija juos parduoda pigiau.

8. Pigių skrydžių pasiūlymai. Tikrinkite įvairiausius pigių skrydžių pasiūlymus, kuriuos teikia internetinės bilietų agentūros bei skrydžių kainų palyginimo puslapiai.

9. Keliaukite tik su kuprine! Jeigu keliaujate neilgam laikotarpiui, pabandykite savo daiktus sutalpinti tik į rankinį bagažą – pigių skrydžių bendrovės bagažo papildomai neapmokestins, tad ir skrydžio bilietas jums kainuos pigiau.

10. Venkite papildomų mokesčių. Įsigydami bilietus tiesiogiai aviakompanijų svetainėse stebėkite, ar nėra automatiškai pažymėtos tam tikros papildomos paslaugos, kurių jums galbūt visai nereikia, pvz. pirmumo teisė lipti į lėktuvą, ar kelionės draudimas, kurį žymiai pigiau įsigysite draudimo agentūroje. Jeigu yra galimybė, atsiskaitinėkite tik ta banko kortele, už kurią aviakompanija nenuskaičiuoja papildomų mokesčių.

Daugiau informacijos apie skrydžius: https://blog.flyzeta.lt/

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“