Citrininiam medaus sviestui reikės: pusės stiklinės medaus, dviejų citrinų žievelių, pakelio (200 gr. sviesto).
Pirmiausia atšildau sviestą - tiesiog išimdama jį iš šaldytuvo. Jeigu jūsų medus nėra skystas, atšildau jį į verdantį vandenį įdėdama stiklainį su medumi. Susitarkuoju citrinos žieveles. Toliau viskas labai paprasta - dubenėlyje išsuku sviestą, medų ir citrinos žieveles iki vientisos masės.
Tuomet visą masę sudedu į indelį, o jį - į šaldytuvą. Vos jam sušalus, skrudinu duoną ir tepu, tepu, tepu.
Tai - fantastiškas sveikatos ir skonio derinys, kurį įvertina ir mano vaikai. Skanaus!
O kokių receptų prieš peršalimą turi tu? Kviečiame dalintis savo patarimais su kitais - rašykite bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.
Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.