Vizažistė J. Krimst: „Mada nepadarys žmogaus gražesnio”

Šią vasarą įgijusi diplomą, liudijantį apie profesionalius grimo ir makiažo įgūdžius, Julita Vasilevska-Krimst rezga tolimesnius darbo planus: projektai su fotografais, įvairios fotosesijos šiuo metu sukasi jaunosios vizažistės mintyse. Besimokydama priešais CUP prekybos centrą įsikūrusioje tarptautinėje makiažo akademijoje, mergina susikrovė neprastą portfolio ir įgijo neįkainojamos patirties makiažo specialistų dėka. Kas galėjo pagalvoti, kad priešistorėje Julita planavo studijuoti žurnalistiką... Taigi, apie grožį, moteris ir špaklių

Daugiau nuotraukų (1)

Tuštutė Intrigantė

2012-10-06 12:15, atnaujinta 2018-03-16 07:48

– Kaip šovė į galvą, kad nori tapti ne žurnaliste, o makiažo ir grimo meistre?  

- Sugalvojau turbūt po vienos didelės Pinup fotosesijos, kurioje dalyvavau. Užkrėtė tie momentai, kai pamatai, kokie žmonės tampa gražūs ir laimingi su makiažu! Haha! Po to, jei būdavau modeliu, nesutikdavau, kad mane dažytų. Norėdavau pasidažyti pati. Ir kitus norėjau padaryti gražesnius, todėl nusprendžiau, kad reikia kažkur to mokytis!

Ilgai ieškojau, kur Lietuvoje tai daryti geriausia. Girdėjau įvairių atsiliepimų apie mokyklas, kuriose išauga vizažistės. Ir išsirinkau geriausią variantą, apie kurį neišgirdau nei vieno blogo atsiliepimo. Po pirmosios savaitės supratau, kad puikiai pasirinkau ir nėra kelio atgal, nes myliu tą akimirką, kai laikau teptuką rankoje, o žmogus, pažvelgęs į veidrodį šypsosi, tai taip „aaaaa“! Žiauriai faina, kai žmonės šypsosi dėl to, kad yra gražūs!

– Daug pažįsti žmonių, išskyrus tavo grupės nares, kurie mokėsi toje pačioje akademijoje?

– Nemažai, bet vis dėlto ne tiek jau ir daug metų Lietuvoje egzistuoja ši akademija. Bet kiekvienais metais ten mokytis einančių studentų skaičius didėja. Beje, netikėtai sužinojau, kad kitoje akademijos grupėje mokosi viena mano pažįstama mergina, su kuria per seniau vykusį festivalį kalbėjomės, kad abi būsime žurnalistės. O išėjo, kad abi susitikome vizažavimo ir grimavimo paskaitose.

– Tai buvai įstojusi į žurnalistiką, bet taip ir nesimokei ten?

– Taip. Aš įstojau, nuvažiavau prie VU pasirašyti dokumentų... Ir išvažiavau! (Gal išsigandai?) Ne. Žinau, kad žurnalistiką kažkada pabaigsiu. Tai mane veža, bet dar ne laikas. Tai visgi gana rimta specialybė, o ir besimokydama universitete turi paisyti tam tikrų taisyklių. Aš pamaniau, kad esu per jauna įsipaišyti į taisyklių rėmus, todėl nusprendžiau ieškoti savęs toliau... Ir radau!

– Bet, taip suprantu, nenori apsiriboti vien grimerės karjera? Taigi, ateities planų yra daugiau?

– Planai ir yra tokie, kad kada nors galbūt baigsiu žurnalistikos studijas. Rašysiu ir tuo pačiu padėsiu žmonėms padėsiu būti stilingais, madingais ir gražiais!

– Kiek laiko truko studijos?

– Ilgiausios studijos trunka aštuonis mėnesius – tai eksperto modulis. Į jį įeina kūno piešyba. Tačiau aš mokiausi penkis mėnesius – tai yra profesionalo modulis, į kurį įeina face art. Jį baigusi, žinoma, galiu mokytis papildomus tris mėnesius, kad gaučiau eksperto diplomą.

– Kokį makiažą daryti mėgsti labiausiai?

– Mylimiausias ir artimiausias mano širdžiai yra Pin–up stiliaus makiažas. Esu labai šališka šiuo klausimu, nes manau, kad toks makiažas yra pats moteriškiausias, todėl tinka visoms moterims. Kiekviena moteris pasidariusi juodus pravedimus, ryškiai raudonas lūpas, rausvus žandukus tampa be galo seksuali. Mano nuomone, turėtų toks makiažas grįžti į gatves, nes jis tinka ir dalykiniam susitikimui ir vakarui. XX amžiaus pirmojoje pusėje, kuomet gyvavo Pin–up stilius, moterys buvo pačios gražiausios ir seksualiausios.

– Makiažas yra tavo kasdienybė? Koks tavo kasdieninis stilius? Turbūt taikaisi į Pin–up laikotarpio „standartus“?

– Taip, taip, taip! Iš tiesų, esu krapštukė, todėl pasidaryti Pin–up šukuoseną užtrunka per daug laiko! Todėl apsiriboju tik šio stiliaus makiažu.

– Koks tavo gyvenimo moto?

– Turėjau moto daug ir įvairių, tik dauguma su laiku tampa nebeaktualūs... Tik vienas išliks ilgam, kalbant apie mūsų gražiąją lytį: kiekviena moteris turi atrasti savyje kažką tokio, ką ji gali kiekvieną dieną parodyti, neįdėdama daug pastangų pasiruošimui. Tebūnie – tai mažytis akcentas, tačiau jo dėka mergina ar moteris atrodys stulbinančiai! Beje, reikia džiaugtis kiekviena diena, bet pirmiausia– būti savimi ir dėvėti tai, kas žmogui tikrai tinka. Nes jokios mados tendencijos nepadarys žmogaus gražaus, kad ir kaip nusižengčiau tai sakydama prieš savo specialybę, kuri neatsiejama nuo mados pokyčių!

– Kokį makiažą siūlytum šviesiaplaukėms ir kokį tamsiaplaukėms merginoms?

– Kiekvienai dienai visoms siūlyčiau natūralų makiažą. Užtenka išryškinti savo veido bruožus, nes kitais atvejais matosi, kad tai – makiažas. Atrodykite natūraliai, o tuo pačiu ir gražiai! O šiaip yra taisyklė, kurios laikosi salonuose, tačiau jai aš nepritariu: pavyzdžiui, šviesaus veido juodaplaukės – žiemos tipas, todėl reikia dažyti tamsesnėmis spalvomis ir bla bla bla. Man atrodo, tamsiaplaukei akių vokus nudažius tamsiai mėlynos spalvos šešėliu, kuriuo ji niekada nebuvo pasidažius, mergina jausis ne savimi, o tragiškai. Kad ir kaip gražu ir gerai tai atrodytų ekspertams... Man prie akių tinka violetinė, bet taip pasidažius aš jaučiuosi kaip sumušta, haha!

Daugiau Tuštukės intrigantės tekstų - miestodziungles.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.