Interneto sensacija - „nibalsoti“ be dovanos kviečianti „Dalybų parcija“

Artėjantis antrasis Seimo rinkimų turas dar labiau įaudrino šiemet kaip niekad pilietiškai aktyvią interneto bendruomenę. Tikra interneto sensacija tapo sarkastiškas puslapis uzdirbkrinkimuose.lt, kuriame rinkėjas viliojamas „nibalsoti be dovanos“.

Daugiau nuotraukų (1)

"Bendraukime"

2012-10-25 10:58, atnaujinta 2018-03-15 21:30

Tai - akivaizdi užuomina į pirmojo rinkimų turo metu skambėjusius pranešimus, kad kai kuriose rinkimų apylinkėse žmonėms už atiduotą balsą buvo atsilyginama pinigais. Dėl įtariamo balsų pirkimo Vyriausioji rinkimų komisija yra priėmusi sprendimą anuliuoti rinkimų rezultatus Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje.

„Pažymėkite kaip nurodyta, ir įmeskite dėžėn arba atneškite bilecenį pas mūsų atstovą. Pasirinkite lojalumo dovaną (susitarkite su draugu, kad nepaimci vienodą dovaną)“, - siūloma rusišką akcentą imituojančiame puslapyje.

Rinkimus imituojantis puslapis siūlo rinktis dovaną - agurkų stiklainį arba dešimt litų („čiriką“), o siūlomas biuletenis - jau pažymėtas.

Paspaudus mygtuką „acimti“ (stiklainį arba „čiriką“. - Red.) atsidaro naujas langas, kuriame žadama, kad spalio 28 d., per antrąjį rinkimų turą nebus būtina pačiam eiti balsuoti: „Jeigu nipajėgsi ateiti pats - atvešime su avtabusiuku.

Tai jau ne pirmas kartas, kai interneto aktyvistai pašiepia rinkimų dalyvius. Rinkimų rezultatai kūrybinių vėjų įpūtė vadinamųjų memų kūrėjams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.