3 vietos, kurias privalote aplankyti

Švč.Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą (Pažaislio) bažnyčios ir vienuolyno ansamblis - brandžiojo baroko architektūros šedevras, vienas įspūdingiausių pastatų Lietuvoje. Ansamblio pastatuose galima išvysti maždaug 140 čia išlikusių freskų, daugybę paveikslų ir kitokių meno vertybių. Jau aplankius vienuolyną ir leidžiantis nuo kalnelio, stebina nuostabus Kauno marių vaizdas ir glostanti ramybė.        

Švč.Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą (Pažaislio) bažnyčios ir vienuolyno ansamblis - brandžiojo baroko architektūros šedevras, vienas įspūdingiausių pastatų Lietuvoje.
Švč.Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą (Pažaislio) bažnyčios ir vienuolyno ansamblis - brandžiojo baroko architektūros šedevras, vienas įspūdingiausių pastatų Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

zurnaliste222

Nov 20, 2012, 8:29 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:17 AM

Lietuvos liaudies buities muziejus - vienas didžiausių etnografinių muziejų Europoje, atidarytas 1974 metais Rumšiškėse, prie Pravienos upelio žiočių, Kauno marių pakrantėje.Po atviru dangumi eksponuojami Lietuvos regionų pastatai,buitis,tradicijos ir papročiai. Čia gali nieko netrukdomas, ne tik iš knygų ir vadovėlių pamatyti kaip gyveno seneliai ir proseneliai, bet ir pats ją paliesti.          

Rundalės rūmai yra Latvijos pietuose, derlingoje Žiemgalos lygumoje. Rundalės rūmų ansamblis, vienas iš žymiausių baroko ir rokoko architektūros paminklų Latvijoje, pastatytas 1736–1740 m. laikotarpiu kaip Kuržemės hercogo Ernsto Johano Birono – Rusijos carienės Anos Ivanovnos favorito – vasaros rezidencija. Rūmai pastatyti pagal Rusijos dvaro architekto Frančesko Bartolomėjaus Rastrelio projektą ir jam vadovaujant..

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.