5 veiksmingi odos šveitikliai, kuriuos pasigaminsite namuose

Žiemą reikia ypač atidžiai rūpintis oda - ją sausina šaltis, sintetinės pėdkelnės, radiatorių šiluma namuose. Savo oda galite pasirūpinti namuose pasigamintais natūraliais šveitikliais, kurie ją atgaivins ir pamaitins.

Daugiau nuotraukų (1)

Rita V.

Jan 21, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:39 PM

1. Cukraus šveitiklis. Oda, kurią norite nušveisti, turi būti šlapia. Paimkite saują cukraus ir delnais pradėkite trinti odą. Nušveitę gerai nuplaukite vandeniu. Taip pat labai tinka odą patepti citrinos sultimis – tai tonizuoja odą. Tiesiog perpjaukite citriną perpus ir ištepkite norimą plotą. Nuplaukite odą vandeniu.

2. Kavos šveitiklis. Kūno šveitimui panaudokite kavos tirščius. Jie tonizuoja ir atgaivina pavargusią odą. Žinoma, geriausia, kad kavos tirščiai būtų švieži, kitaip tariant, iš tą pačią dieną gamintos kavos. Kad masė būtų minkštesnė, į tirščius galite šliūkštelėti šiek tiek grietinėlės arba alyvuogių aliejaus. Nušveitę nuplaukite odą vandeniu.

3. Imbiero ir cinamono šveitiklis puikiai nušveičia negyvas odos ląsteles ir atgaivina odą. Jums reikės pusės arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero, pusės arbatinio šaukštelio malto cinamono, stiklinės jūros druskos ir pusės stiklinės migdolų arba alyvuogių aliejus. Visus šiuos komponentus išmaišykite dubenyje ir palaikykite maždaug valandą, kol dugne nusės druska. Sudėję į indelį, dar maždaug valandą palaikykite šaldytuve. Tuomet jau galite šveisti odą. Nušveitę gerai nuplaukite vandeniu.

4. Medaus ir druskos šveitiklis – nutrina negyvas odos ląsteles ir pamaitina odą. Šaukštą medaus sumaišykite su tiek pat druskos ir alyvuogių aliejumi. Šia konsistencija trinkite rankas, kojas. Po procedūros odą nuplaukite vandeniu.

5. Avižinių dribsnių šveitiklis – idealus pavargusiai veido odai. Tris šaukštus avižinių dribsnių užpilkite šiltu vandeniu ir išmaišykite, kol tai taps minkšta mase. Trinkite ja veidą ir palikite 10-15 minučių. Po to veidą gerai nuplaukite vandeniu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste