Uždarbis Kaziuko mugėje – iš dekupažuotų žvakių

Artėja Kaziuko mugė – gera proga užsidirbti. Siūlau paprastą ir įdomią rankdarbystę – žvakių dekupažą. Nusipirkę žvakių ir dailių servetėlių, šiek tiek padirbėję, galėsite Kaziuko mugėje gauti vieną kitą papildomą litą. Šita idėja atėjo mano pusseserei Giedrei Mikutaitei. Ji - labai sumani ir versli moksleivė. Šiemet Kaziuko mugėje rasite ją su gausybe dailiai dekupažuotų žvakių. Galėsit paklausti patarimų arba įsigyti pavyzdinį jos darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita

Feb 21, 2013, 9:31 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:20 AM

Kai dekupažuosite žvakes patys, jums reikės storos žvakės, servetėlių su paveikslėliais, žirklių, arbatinio šaukštelio, paprastesnės žvakės, kurios negaila deginti, ir degtukų ar žiebtuvėlio.

Iškirpkite iš servetėlės paveikslėlį, kurį norėsite „priklijuoti“ prie žvakės. Tai gali būti tik mažas ornamentas arba visą žvakę padengianti servetėlės skiautė. Atskirkite viršutinį servetėlės sluoksnį nuo kitų dviejų, ant žvakės dėsite tik jį.

Virš žvakės liepsnos iki minutės pakaitinkite vidinę šaukštelio dalį. Ji gali pajuosti, bet tai nieko baisaus. Svarbu, kad suodžių nebūtų ant viršutinės šaukštelio dalies.

Pridėkite iškirptą ornamentą prie žvakės ir su pakaitinto šaukštelio išorine dalimi perbraukite per jį. Šaukštelio šiluma lydo vašką ir jis prie žvakės priklijuoja servetėlę.

Kartokite tą patį, kol jūsų iškirptas ornamentas visiškai prilips prie žvakės.

Kad nesimatytų, jog ornamentas – ne žvakės dalis, su pakaitintu šaukšteliu „paglostykite“ ir tą žvakės paviršių, kur nedėjote ornamento. Taip jis visur vienodai apsilydo.

Linkiu malonaus dekupažavimo ir geros prekybos!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.