Pirmasis ,,Pogo festivalis’13“ blynas

Gegužės trečiąjį savaitgalį „Pogo baras“ įsirašys į savo istoriją gana ryškiai – pirmą kartą „Pogo“ surengė savo vardo festivalį. Baro lankytojai ir draugai, tokia veikiausiai buvo festivalio auditorija, kartu su aplinkui belakstančiais šunimis ir patrepsėti prie scenos susirinkusiais vietiniais, tarp kurių buvo net pats vietinis miško urėdas. Tuo tarpu Gena nepatingėjo ir į festivalį nusiuntė vieną iš savo prižiūrėtojų, kad viską apžvelgtų, įvertintų ir aprašytų. Gena nebūtų Gena jei visko nevertintų pagal „teisingo“ laisvalaikio standartus. Jais bus vertinami ir kiti festivaliai. Taigi, pradedam!

Gegužės trečiąjį savaitgalį „Pogo baras“ įsirašys į savo istoriją gana ryškiai – pirmą kartą „Pogo“ surengė savo vardo festivalį.
Gegužės trečiąjį savaitgalį „Pogo baras“ įsirašys į savo istoriją gana ryškiai – pirmą kartą „Pogo“ surengė savo vardo festivalį.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Tuskenytė

May 23, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:36 AM

Festivalis nežavėjo muzikos grupių gausybe (jame pasirodė „Sweetsalt“, „Days of Eclipse“, „Monkey Tank“ , „Baltasis Kiras“, „Karma“, „Floods & Crowns“, „Stiffer“, „Chasing The Rise“), tačiau pasirinko kitą būdą pritraukti muzikos mylėtojus ir pasiūlė ne kiekybės, bet kokybės variantą. Festivalio metu buvo galima išgirsti pilnas muzikos grupių programas. Įdomus sprendimas turi ir pliusų, ir minusų: mėgstamų atlikėjų buvo galima pasiklausyti iki soties, tačiau mažiau mėgstamų grupių pasirodymai šiek tiek prailgdavo. Gena deda pliusą už bandymą ieškoti savitos festivalio programos koncepcijos, tai yra labai svarbu! Pirmąjį vakarą Genos ausiai labiausiai patiko „Monkey Tank“, dėl savo veržlumo ir energijos ir penktadienio vakaro favoritais tapę didelė ir graži „Baltojo kiro“ kompanija, išjudinusi minią žmonių ir ne vieną privertusi šypsotis.

Mažas festivalis nustebino visai didele ir galinga scena ir garsistų kantrybe bandant ieškoti geriausio skambesio. Už tai gena irgi deda pliusą! Veiklų nebuvo itin daug: laužas, stalo futbolas ir visa, ką pats susiorganizuoji: maudynės, kamuolio spardymas ar vainikų pynimas. Festivalio veiksmas vyko Bražuolės poilsiavietėje. Tokio masto festivaliui tikrai puiki vieta, netoli Vilniaus, puikiai pasiekiama traukiniu ar dviračiu, aplink miškas, upeliukas, didžiulė pienių pieva ir net medinės pavėsinės (puikiai pasitarnavusios užklupus lietui). Gena deda dar vieną pliusą!

„Pogo“ baro lankytojams veikiausiai buvo aišku kokio maisto galima tikėtis – žinoma, kad baro geriausių perliukų ir kitų festivalinių maistukų. Ir visai nenuvylė. Skanūs sumuštiniai ir už prieinamą kainą parduodamas alus. Išgerti ir skaniai užkąsti tikrai buvo galima! Gena kelia nykštį į viršų! Žmonės aplink – draugai. Arba draugų draugai. Taip galima būtų įvardinti festivalyje apsilankiusius, todėl visi bendravo kaip seni pažįstami ir aplinka buvo tikrai draugiška! Pliusas!

Tualetai – daugelio festivalio problema čia, deja, nebuvo išspręsta. Geną nuliūdino atokioje festivalio erdvėje „nugrūsti“ du tualetai! Taigi daugelis aišku rinkosi šalia esančias miško pakampes... Fu! Tik atvykus nustebino apsaugos darbuotojų kiekis. Ar, tiksliau, jų trūkumas. Apsaugos niekur nesimatė, kiek vėliau paaiškėjo, kad viso festivalio apsauga tėra pora vyrukų. Iš vienos pusės tai buvo gerai, nes nesijautė jokios įtampos, tačiau jei būtų kilę problemų, veikiausiai būtų buvę sunku susitvarkyti. Bet berods incidentų išvengta, juk vis tik draugų ir draugų draugų festivalis! Gyvenamoji erdvė nebuvo atskirta, o išsibarsčiusi po teritoriją, taigi kiekvienas galėjo rinktis sau patogesnę erdvę. Tačiau jei žmonių būtų sugužėję kiek daugiau būtų buvę kiek netvarkinga. Poilsio ir linksminimosi zonas ateityje Gena siūlo atskirti.

Taigi suskaičiuojam ir 5/9. Ateityje reikėtų pasirūpinti higienos erdve, pagalvoti daugiau pramogų, apsvarstyti didesnę apsaugos komandą ir aiškiau atskirti gyvenamąją zoną nuo vakarėlio zonos. Gena sako, kad pirmas „Pogo“ blynas iš esmės prisvilęs nebuvo! Sveikinam ir linkim augti, tobulėti ir siekti dar geresnių rezultatų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.