Mirė „Moterys meluoja geriau“ herojus Robertėlis. Šokas? Tokie verslininkų triukai

Į „Bendraukime“ kreipėsi Lietuvos verslininkų rinkodaros triukais pasibaisėjusi skaitytoja Lina. „Atsiverčiu savo „Facebook“ jau kelintą kartą ir matau nesąmoningus užrašus šio puslapio, kuris dabar vadinasi „Simpsonai“. Prieš savaitę šiame puslapyje rašyta, kad Vytautas Šapranauskas parašė atsisveikinimo raštelį, vakar rašė, kad Vilniuje nukrito lėktuvas, o šiandien – kad mirė filmo moterys meluoja geriau aktorius, kuris vaidina Robertėlį. Manau, to tinklapio mintis yra, kad žmonės atsidarytų tas sensacingas nuorodas ir taip taptų puslapio gerbėjais.“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:14 AM

Suprantama, kad joks lėktuvas Vilniuje nenukrito, Robertėlį vaidinantis aktorius Nerijus Gadliauskas - gyvas ir sveikas, o apie V. Šapranausko atsisveikinimo laišką taip pat nebuvo niekur pranešta.

Lrytas.lt jau yra rašę apie tokio tipo puslapių rinkodarą tinkle „Facebook“. Jos esmė – fiktyviomis ir skandalingomis naujienomis pritraukti žmones į naują „Facebook“ puslapį. Paspaudęs ant tokios „naujienos“ automatiškai tampate to puslapio gerbėju. Kai puslapis surenka mažiausiai penkiaženklį gerbėjų skaičių, ištrinami visi ankstesni absurdiški pranešimai ir pervadinamas puslapis į kokio nors prekės ženklo puslapį.

Galime paspėlioti, kuo taps fiktyvus puslapis „Simpsonai“. Dauguma šio puslapio sensacingų ir neteisingų naujienų nuorodų veda į ne mažiau absurdiško dizaino ir naujienų puslapį „pigikaina.lt“. Tačiau viena šiame „Facebook“ puslapyje esantis pranešimas tarsi išduoda, į ką jis bus pervadintas – čia reklamuojamas tikros internetinės parduotuvės „Rūbai tau“ konkursas.

Tad jei dar po savaitės pastebėsite, kad netikėtai ir prieš savo valią tapote „Rūbai tau“ ar kokio kito jums nežinomo puslapio „Facebook“ gerbėjais, jau žinosite, kokių absurdiškų naujienų kaina jis susikrovė savo populiarumą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.