Orkestras „Aukštyn“ džiugina Baltijos kelio sujugtas sostines

Prieš penkis metus iš geriausių Panevėžio rajono pučiamųjų instrumentų kolektyvų muzikantų Remigijus Vilys subūrė Brass Band „Aukštyn“. Kiekvienas renginys, kuriame dalyvauja „Aukštyn“ – tikra muzikos, šokio ir improvizacijų fiesta. Šįkart orkestras keliauja Baltijos keliu. 

Orkestras „Aukštyn“.<br>krstina.strumil nuotr.
Orkestras „Aukštyn“.<br>krstina.strumil nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krstina.strumil

Jul 19, 2013, 3:22 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:50 PM

Jaunieji atlikėjai Panevėžio rajono savivaldybę ir visą Lietuvą reprezentuoja išskirtiniuose koncertuose:  liepos 3 d. buvo surengtas įspūdingas koncertas Rygos filharmonijoje, naktį iš liepos 5 į 6 d. „Aukštyn“ pasirodė Vilniuje surengtame grandioziniame kultūros ir meno festivalyje „Kultūros naktis“, kuris šiemet tapo pagrindiniu kultūriniu Europos Sąjungos pirmininkavimo atidarymo renginiu.

Gausus vilniečių publikos būrys pasitiko orkestrą su plojimais ir šokiais lietuje. Žiūrovų neatbaidė net siautusi liūtis, visi linksminosi, plojo ir mėgavosi orkestro muzika. Ypatingi pasirodymo Kultūros naktyje svečiai – dirigentas Pietas Visseris (Nyderlandai) ir Kopenhagos savivaldybės moksleivių pučiamųjų orkestras.

Festivalio organizatoriai džiaugėsi pakvietę „Aukštyn“ - lietus nesutrukdė nei orkestro, nei šokių grupės „Fiva“ pasirodymui, nei klausytojams. Šokiai lietuje koncertą pavertė įsimintinu – spaudoje mirgėjo smagios orkestro lietuje nuotraukos.

Liepos 20 ir 21 dienomis vyks du Naujamiesčio kultūros centro orkestro „Aukštyn“ koncertai Taline, Vosu ir Viljandi miestuose (Estija). Koncertinį turą orkestras baigs Panevėžio rajono partnerės - Limbaži savivaldybės (Latvija) miesteliuose ir kaimuose rugpjūčio 2-4 dienomis.

Su šio rajono savivaldybe Panevėžio rajono savivaldybę sieja ilgalaikiai bendradarbiavimo ryšiai.

Mažų Panevėžio rajono kaimelių jaunieji atlikėjai ir toliau neketina nustoti stebinti savo klausytojų ne tik Lietuvoje bet ir už jos ribų.

Jie kiekvienąkart įdeda daug pastangų, kad žiūrovams sukurtų nepamirštamą šventę, visi atlikėjai su nekantrumu laukia naujų pasirodymų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.