Utenos skulptoriaus kieme iškilo paminklas A.Užkalniui

Andrius Užkalnis gal ir norėtų, kad į jį mažiau spoksotų gatvėje – bent jau taip guodėsi paskutiniajame savo komentare. O Utenos rajono keramikas Giedrius Mazūras neatsidžiaugia – aplinkiniai nesiliauja stebėtis iš molio nulipdyta lrytas.lt apžvalgininko skulptūra. A.Užkalnio idėjomis šviesti Lietuvą besižavintis menininkas skulptūrą pavadino „Rašytojas A.Užkalnis žiūri į Lietuvą“. Rudenį jo kieme turėtų iškilti ir paminklas Žilvinui Grigaičiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Aug 12, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:03 AM

50 cm aukščio paminklą A.Užkalniui keramikas nulipdė iš šamotinio molio. Paminklo paviršius yra glazūruotas, todėl taip blizga.

„Andrius Užkalnis patogiai išsitiesęs kėdėje mėgaujasi cigaru, o jam už nugaros kėpso verpimo ratelis – senojo stereotipinio požiūro simbolis. Nerūpi jam tas ratelis, jis žiūri į jauną, protingą ir gražią Lietuvą“, – paaiškino Antalgės kaimo Utenos rajone gyventojas.

Skulptorius ir dailės mokytojas skaito visus A.Užkalnio tekstus ir žavisi šio idėjomis. „Aplinkiniai, aišku, stebisi, kodėl aš tą Užkalnį nulipdžiau. Matyt, ne visiems jis patinka“, – svarstė dailės mokytoju taip pat dirbantis G.Mazūras.

Nuotrauka su A.Užkalnio skulptūra dalyvauja „Bendraukime“ paskelbtame sodo puošmenų konkurse, o G.Mazūras pasiruošęs paminklą padovanoti savo herojui – jeigu jis tik norės.

Utenos skulptorius savo kieme planuoja įkurdinti ir Ž.Grigaičio skulptūrą. „Ž.Grigaitis labai eklektiškas, kartais atrodo visiškai kičinis personažas (gerąja prasme,) turintis daug patirties, spinduliuojantis šlove ir dėmesiu.

Tik jis laibas toks, tai reikės pavargti, kol surasiu gerą kompoziciją – tokius personažus sunku iš molio nulipdyti“, – paaiškino G.Mazūras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.