Šalčininkų rajone pasirodė sovietinė propaganda

Trečiadienį ryte Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelio gyventojai kraipė galvas. Miestelėnų smalsumą ir netgi įsiūtį sukėlė ant vieno stulpo pakabinta sovietinės propagandos iškaba – darbą šlovinantis plakatas. „Trudovaja slava“ – „darbo šlovė“ skelbė kartoninis plakatas, pakabintas ant stulpo visai greta miestelio seniūnijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-11 10:55, atnaujinta 2018-02-22 08:19

Nuotraukomis su tokiu vaizdeliu pasidalijo „Bendraukime“ skaitytojas Sigitas, nusistebėjęs, kad Dieveniškėse atsirado sovietinės propagandos ženklų.

Ženkliukai „Trudovaja slava“ sovietiniais laikais šlovino darbo žmogų ir jo pasiekimus, pavyzdžiui, daugiau, nei numatyta plane, pieno primelžusią melžėją ar pasižymėjusį kolūkietį.

Trečiadienio rytą šį plakatą vykdama į darbą pastebėjo ir Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič. „Bendraukime“ paklausta apie šį plakatą, seniūnė buvo įsitikinusi, kad kažkas nevykusiai pajuokavo.

„Yra mūsų miestelyje žmonių, kurie neturi kuo užsiimti. Matyt, jie iš pastato, kur anksčiau buvo sovietinė kontora, ir nugvelbė šį plakatą bei pakabino ant stulpo. Tačiau mes, seniūnijos darbuotojai, atsivežėme kopėčias ir tą patį rytą nukabinome iškabą“, – tikino Č.Marcinkevič.

Seniūnė taip pat prašė miestelių gyventojų, pastebėjus panašių įvykių, iš karto patiems kreiptis į seniūniją.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.