Nauji ir netikėti būdai, kaip panaudoti moliūgą

Moliūgų derlius jau nuimtas. Dažnai šeimininkei kyla klausimų, ką galima gaminti iš šių gigantiškų daržovių. Šiuos oranžinius gražuolius galima panaudoti ne tik gaminant maistą, bet ir dekoracijoms. Dalinamės 8 būdais, kaip panaudoti moliūgą.

Daugiau nuotraukų (1)

"Bendraukime"

2013-10-24 10:23, atnaujinta 2018-02-20 21:37

Moliūgų purės veido kaukė. Smulkintuvu sutrinkite skiltelę moliūgo. Pridėkite šaukštą medaus ir šaukštą pieno, gerai išmaišykite. Šią masę tepkite ant veido ir pabūkite su ja 15 minučių. Moliūge daug vitamino A, C ir cinko, todėl tokia kaukė puikiai atgaivins pavargusią veido odą.

Moliūgų sriuba moliūge. Jeigu tikrai norite nustebinti svečius, patiekite jiems trintų moliūgų sriubą pačiame moliūge. Tam reikės nedidelio moliūgo. Nupjaukite jo stogelį, išskaptuokite vidų, tačiau masę palikite viduje, šliūkštelėkite aliejaus, druskos ir pipirų. Pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Baigus kepti, išimkite išskaptuotus "vidurius" ir sudėkite į puodą. Tuo tarpu tuščiavidurį moliūgą orkaitėje palikite dar 10 minučių. O puode moliūgo masę dar pavirkite su stikline sultinio, o galiausiai viską pertrinkite, jei reikia - dar pagardinkite prieskoniais. Sriubą supilkite į moliūgą ir patiekite. Patikėkite, ir skanu, ir atrodo fantastiškai.

Moliūgų duona. Moliūgų duonai iš esmės tiks bet kuris duonos receptas. Visa esmė - gausiai moliūgais apdėta duonos pluta.

Moliūgų pyragas. Dažniausiai renkuosi šį receptą. Kviečiu žiūrėti video.

Aštrus moliūgų sėklų užkandis. Tai nepamainomas užkandis prie alaus. Moliūgų sėklas pakepinkite ant nedidelio kiekio aliejaus su aštriais prieskoniais. Suberkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Ir skanaus!

Moliūginiai žaislai. Nebūtina laukti Kalėdų, kad galėtum papuošti eglutes, medžius ir krūmus. Miniatiūrinius moliūgus mes kabiname ant krūmo prie namo. Taip pat galime juos pasmeigti ant pagaliukų - gaunasi tikrai originali puokštė!

Stalo dekoracija. Moliūgą galima panaudoti ir kaip vazą didelei rudens puokštei. Džiovintus augalus bent jau aš ant moliūgo viršaus klijuoju klijais. Galbūt galima ir išskaptuoti, tačiau bijau, kad greitai ims pūti.

Helovino baidyklės. Moliūgas - neatsiejama Helovino dalis, ir kiekvienas, matyt, ras savų būdų, kaip išskobtą moliūgą padaryti kuo baisesnį. Be to, per Heloviną galima žaisti ir moliūgų boulingą, jeigu tik jie, žinoma, taisyklingai apvalūs.

O kaip moliūgą panaudojate jūs? Pasidalinkite savo patarimais! Rašykite bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?