Eksperimentas: ar skiriasi Rusijai ir Lietuvai gaminti jogurtai?

Ar Lietuvos ir Rusijos rinkai skirti jogurtai – tokios pačios kokybės? Šį klausimą kelia „Bendraukime“ skaitytojas Erikas, nutaręs palyginti „Vilkyškių pieninės“ produktus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-28 14:14, atnaujinta 2018-02-20 19:07

Savo eksperimente, kurį patalpino socialiniame tinkle „Youtube“, Erikas lygina „Vilkyškių pieninės“ ir „Vilvi“ jogurtą su vyšniomis. „Vilvi“ – tai tos pačios „Vilkyškių pieninės“ prekės ženklas, tik skirtas eksportui į užsienį.

Skaitytojas Erikas lygino 3,5 proc. riebumo jogurtą su vyšniomis. Iš vaizdo įrašo matyti, kad šaukštu kabinamas Rusijos rinkai skirtas jogurtas – klampesnis, jame daugiau vyšnių nei tame, kuris skirtas Lietuvos rinkai.

Skaitytoją taip pat suintrigavo faktas, kad ant Rusijos rinkai skirto jogurto parašyta „Be GMO“ – genetiškai modifikuotų organizmų.

Vis dėlto „Vilkyškių pieninės“ rinkodaros vadovės Elenos Šilovaitės teigimu, Lietuvai ir Rusijai yra tiekiami visiškai vienodi jogurtai. Anot jos, pieno produktai – gyvas dalykas, todėl kartais jie gali skirtis, priklausomai nuo produktų partijos. „Be to, uogienė dozuojama iš dozatoriaus – galbūt kartais į vieną indelį uogų įkrenta mažiau, į kitą daugiau.“

E.Šilovaitė paaiškino ir tai, kodėl ant Rusijos rinkai skirto jogurto užrašyta „be GMO“: „Nes Rusijoje, skirtingai nei Lietuvoje, tokie dalykai nėra savaime aiškūs. Tad užrašus kuriame reaguodami į konkrečios šalies rinkos specifiką.“

„Vis dėlto labai gaila, kad Lietuvoje vis dar gajus stereotipas, kad mūsų šalyje produktai prastesni nei vežami į užsienį. „Mums visi vartotojai brangūs, ypač Lietuvos“, – sakė „Vilkyškių pieninės“ rinkodaros vadovė.

Rusijos rinkai skirtų pieno produktų Lietuvos prekybos centruose atsirado, kai jų draudimą paskelbė Rusija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.