Aktoriaus gerbėjai užkibo ant aferistų jauko

Bandymai socialiniame tinkle „Facebook“ pasinaudoti garsių žmonių vardu – ne naujiena. Čia sukurtas ne vienas netikras profilis garsaus žmogaus vardu. O kai kurių garsių žmonių vardu ir atvaizdu prieš jų valią naudojamasi vykdant komercinę veiklą. Tačiau ar įmanoma užkirsti kelią tokiems atvejams? To klausia „Bendraukime“ skaitytojas Erikas, neapsikentęs tinkle „Facebook“ vykdomo cirko. Vaikiną papiktino, kad aktoriaus Nerijaus Gadliausko gerbėjų puslapyje vykdomas nežinia iš kur gautų papuošalų aukcionas.

Daugiau nuotraukų (1)

„Bendraukime“

2013-11-25 09:57, atnaujinta 2018-02-20 04:23

„Rašau neapsikentęs ir besitikintis, jog viešumas padės baigti šį cirką. Kažkada tinkle „Facebook“ pamėgau gerai žinomo lietuviško serialo aktoriaus Roberto Gadliausko gerbėjų puslapį. Paspausdamas „Like“ aš ir nesitikėjau, jog šį puslapį valdo pats aktorius, tačiau būdavo smagu pasižiūrėti keliamus juokingos vaizdo siužetus su šiuo aktoriumi tame seriale.

Bet vieną dieną, prisirinkus pakankamai gausiai puslapio gerbėjų auditorijai, puslapio savininkas pradėjo skelbtis, jog įkels kiekvieno norinčiojo nuotrauką, kur reikia konkursuose balsuoti ar puslapį pareklamuoti. Žinoma, ne už „ačiū“. Paslauga kainavo, berods, 10 Lt“, – rašė Erikas.

Vėliau, anot vaikino, prasidėjo „kita afera“. Tai kažkokie aukcionai, kur gali įsigyti juvelyrinių papuošalų. Negana to, puslapį valdantis asmuo padarė kažkokią funkciją, kur kiekvienam puslapio gerbėjui šis brukalas kišamas kaip naujas įvykis asmeniniame profilyje“, – piktinasi skaitytojas.

Nerijus Gadliauskas, vaidinantis Robertą seriale „Moterys meluoja geriau“, gerai žino, kad jo vardu „Facebook“ sukurtas ne vienas puslapis. Jam teko matyti ir puslapį „Nerijus Gadliauskas (Robertas)", kuriame vykdomi papuošalų aukcionai.

„Tačiau ką aš galiu pakeisti. Man atrodo, pasiskųsi dėl vieno puslapio, prisikurs naujų“, – sakė N.Gadliauskas.

Aktorius matė ir bandymus „Facebook“ puslapio gerbėjus rinkti skelbiant netikras žinias apie jo mirtį. Apie tai yra rašęs ir „Bendraukime“.

N.Gadliauskas buvo nustebęs išgirdęs, kad dėl tokių puslapių, o ypač dėl tų, kuriuose verčiamasi komercine veikla, galima skųstis ne tik „Facebook“, bet ir Lietuvos valstybinėms institucijoms.

Antai Valstybinė mokesčių inspekcija patvirtino, kad puslapis „Nerijus Gadliauskas (Robertas)“ yra vienas tų, kuriuos stebi šios institucijos darbuotojai.

„Mokesčių administratoriaus specialistai, įtardami galimai nelegalią elektroninę prekybą ir neapskaitomas pajamas, stebi tokias paskyras ir analizuoja jų turinį. Pasitvirtinus įtarimams, kad toks interneto turinys savininkui uždirba nelegalių pajamų, Mokesčių inspekcija imasi kontrolės veiksmų“, – teigė VMI Kontrolės departamento Operatyvios kontrolės organizavimo skyriaus vedėjas Rolandas Puncevičius.

VMI šiemet vykdo projektą „Elektroninė prekyba“, kurio metu dėmesį skiria ne tik prekybą elektroninėje erdvėje per savo interneto svetaines vykdantiems asmenims, bet ir stebi bei analizuoja internete vykdomus aukcionus, įskaitant ir tarptautinius, taip pat siekia nustatyti ir gyventojų tokiu būdu gaunamas pajamas socialiniuose tinkluose.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.