Kaunietę klaidina naujas šviesoforas

Kuo reikia vadovautis važiuojant pro naują šviesoforą Kaune? Su tokiu klausimu į „Bendraukime“ kreipėsi kaunietė Gražina, pasidalinusi nuotrauka iš sankryžos Parodos kalno apačioje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:07 PM

„Kai horizontalus ženklinimas prieštarauja kelio ženklams, reikia vadovautis kelio ženklais. O jei šviesoforas prieštarauja kelio ženklams? Kelio ženklai rodo sukti į kairę, o šviesoforas rodo važiuoti tiesiai. Kas teisus?“, – klausė skaitytoja.

Atsakymą pateikė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus vyresnysis specialistas Linas Gudonis.

„Šioje sankryžoje yra įrengtas kelio ženklas Nr. 201 (pagrindinis kelias) su papildoma lentele Nr.842 (pagrindinio kelio kryptis), kurioje parodyta reali sankryžos konfigūracija ir parodyta pagrindinio kelio kryptis, kadangi negalima sukti į dešinėje esantį šalutinį kelią (K. Donelaičio g.).

Šviesoforo žalia rodyklė „Tiesiai“ nurodo, kad reikia važiuoti tiesiai pagrindiniu keliu. Šviesoforo rodyklė į kairę turėtų būti įrengta, jei sankryžoje reiktų daryti posūkį iš pagrindinio kelio į kairę“, – teigiama „Bendraukime“ atsiųstame komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.