Per kiek laiko sūryje apsigyvena kirminai?

Į „Bendraukime“ kreipėsi skaitytoja Audra, kuri „Sanitex“ tinklo parduotuvėje „Promo Cash&Carry“ pirko pelėsinio sūrio „President“. Tačiau juo moteris pasimėgauti nespėjo, mat pirmieji tai padarė... kirminai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-10 14:40, atnaujinta 2018-02-13 00:14

„Sekmadienį nuėjau į „Sanitex“ parduotuvę Kaune, esančią Pramonės prospekte, truputį apsipirkti ir įsidėjau pelėsinio sūrio „President“. Grįžus namo išsitraukiau iš maišelio ir kokiai valandai palikau virtuvėje. Tiesiog per skubėjimą pamiršau įdėti į šaldytuvą. Grįžus po geros valandos įdėjau į šaldytuvą.

Pirmadienį ryte išsiėmiau iš šaldytuvo sūrį, išsilupus iš pakuotės nusisukau paimti batoną... Atsisukau ir nustėrau tokį vaizdą pamačius. Kirmėlės pradėjo lįsti iš sūrio vidaus į viršų! Perlenkiau per pusę ir pamačiau viduje daugiau dzikų“, – taip situaciją aprašė kaunietė Audra.

Komentaro „Bendraukime“ kreipėsi į „Sanitex“. Kompanijos marketingo vadovė Baltijos šalims Monika Alimienė teigė, kad siekiant visapusiškai išsiaiškinti situaciją ir apsaugoti kitus klientus nuo nekokybiškos produkcijos, buvo atliktas kitų tos pačios partijos sūrio Camembert „President“ pavyzdžių patikrinimas.

„Iš viso patikrinome 16 vnt. šios partijos gaminių pavyzdžių „Promo Cash&Carry“ prekybos centruose visoje Lietuvoje, tame tarpe ir klientės nurodomoje pirkimo vietoje – Pramonės pr. 16, Kaune. Priešingai negu klientės atsiųstose nuotraukose, prekyboje esančio pelėsinio sūrio paviršius padengtas baltais pelėsiais, o vidus – gelsvos spalvos, kas charakteringa šiai produkcijai. Nė viename iš prekybos paimtų produktų pavyzdžių nerasta nei musių lervų, nei patamsėjusių pelėsinio sūrio paviršiaus zonų“, – teigė M.Alimienė.

„Kadangi klientė nepateikė čekio, šiuo metu neįmanoma nustatyti kada įsigytas sūris ir ar jis buvo laikomas tinkamomis sąlygomis. Tačiau mūsų įmonės higienos specialistų vertinimu, klientės pateikta versija, kad palikus produktą valandai kambario temperatūroje galėjo atsirasti minėtų musių lervų, kelia abejonių, kadangi šių lervų formavimosi procesas yra žymiai ilgesnis ir reikalaujantis aukštesnės nuolatinės temperatūros. Be to, produktas yra sandariai įpakuotas ir jame negali atsirasti musių lervų, produkto neišėmus iš pakuotės“, – aiškino kompanijos atstovė.

M.Alimienės teigimu, „Sanitex“ užtikrina greitai gendančių produktų laikymą žemoje +2 +6 °C temperatūroje visose tiekimo ir pardavimo proceso grandyse.

„O dėl Camembert „President“ sūrio produktus, neradome jokių duomenų, kad galėjo būti nesilaikyta reikiamo temperatūros režimo. Tai patvirtina ir faktas, kad neradome nė vieno nekokybiško produkto tarp 16 patikrinimui paimtų pavyzdžių“, – teigė įmonės atstovė.

Tiesa, įmonė planuoja kreiptis į sūrio gamintoją, kad galėtų visapusiškai išsiaiškinti situaciją. O sūriu pasimėgauti negalėjusią pirkėją pakvietė į parduotuvę ir pasiimti tokį pat kokybišką gaminį nemokamai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?