Jūros šventės dalyvė pasibjaurėjo mikroautobuso vairuotoju

Savaitgalį praūžusi jubiliejinė Jūros šventė Klaipėdoje sukėlė daug problemų gyventojams: mašinų spūstys, užkimšti kiemai ir uždarytas eismas. Dėl to dauguma žmonių į uostamiestį traukė ne savo automobiliais, bet tarpmiestiniais autobusais. Bet sekmadienį tai nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pradžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jul 28, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:37 PM

Palangiškė Alma į Jūros šventę atvyko sekmadienį ryte, o pasivaikščiojusi po Senamiestį patraukė link stoties. Čia kas pusvalandį Klaipėda-Palanga kursuoja privačių verslininkų mikroautobusai, tad praktiškai niekada nereikia laukti.

Apsidžiaugusi, kad mikroautobusas jau ne tuščias, tad greitai grįš namo, Alma atidarė duris ir padavė vairuotojui smulkiausią turimą kupiūrą.

Mikroautobuso bilietas kainuoja 5 litus, tad nesurinkusi smulkiais, moteris vairuotojui padavė 50 litų.

„Atkišęs savo sukirmijusius dantis, vairuotojas taip į mane pasižiūrėjo, kad net nesupratau, kas dabar bus. Tada jis man atšovė, kad 50 litų kupiūrų nepriima, nes neturi aparato jo patikrinti. Bandžiau jį įkalbėti, kad grąžos man tikrai turės, nes mikroautobusas jau puspilnis, o banknotas ne padirbtas, bet mano prašymai nuėjo perniek. Buvau išprašyta lauk”, – pasakojo palangiškė.

Vairuotojas Almai pasiūlė nueiti į Savivaldybę pasiskųsti, jeigu kažkas nepatinka.

„Tokio tono iš verslininko dar nesu girdėjusi. Atrodo, kad jis nebuvo suinteresuotas surinkti kuo daugiau žmonių, pasiūlydamas man eiti ir pasikeisti pinigus kur noriu”, – stebėjosi moteris.

Pašnekovė stotyje bandė klausinėti žmonių, galbūt kažkas turi penkiasdešimtinę pakeisti, tačiau tai nebuvo taip paprasta. Kitų vežėjų Palangos kryptimi tuo metu taip pat nebuvo.

„Aplanksčiau pusę Klaipėdos stoties, kol vienas malonus vaikinas sutiko man pasmulkinti, atrodo, ne tokią jau didelę kupiūrą”, – sakė Jūros šventės dalyvė.

Grįžus pas vairuotoją, šis pasitiko tokiu pat „maloniu” tonu ir liepė atsiminti, kad kitą kartą tokių stambių kupiūrų jam nekaišiotų.

„Atsakiau jam, kad kitą kartą su juo tikrai daugiau nevažiuosiu, o jis nustebęs manęs paklausė, kodėl”, – sarkarstiškai po įvykio juokėsi moteris.

Pašnekovei iki šiol neaišku, kodėl turguje taip pat pinigų tikrinimo aparatų neturintiems prekeiviams net 200 litų kupiūros nėra dideli pinigai, o vėžėjams 50 litų – per stambu. Juolab, kai bilietas kainuoja 5 litus.

„Ką kalbėti apie vasarojančius turistus, kurie išsikeitę litus, juos nešiojasi kur kas stambesnėmis kupiūromis. Jau nekalbu apie vairuotojo toną ir mikroautobuso švarą. Tokie verslininkai tikrai nėra Lietuvos vizitinė kortelė”, – svarstė palangiškė.

Pasak Palangos autobusų stoties direktorės Petronėlės Milienės, tokios mikroautobusų vairuotojų taisyklės, pagal kurias 50 litų kupiūra būtų per stambūs pinigai, jai nėra žinomos, tačiau atsiminus tikslų laiką, galima nustatyti tuo metu važiavusį verslininką.

„Pagal laiką ir stovėjimo aikštelę įmanoma surasti vežėją, o tuomet pareikšti jam pretenzijas dėl nepagarbaus elgesio su klientu”, – sakė autobusų stoties direktorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų