Oro balionų pilotams – Žemaitijos ūkininkų keiksmai

Penktadienio rytą Klaipėdos rajono Plikių miestelio gyventojus nustebino neįprasti, iš dangaus sklindantys garsai. Ir tai nebuvo ką tik prasidėjusio lietaus šniokštimas. Išbėgę iš namų žmonės pamatė netikėtą vaizdą: virš namų vos nekliudydami stogų, sparčiai leidosi oro balionai. Lietus juos tiesiog spaudė žemyn. Vienas jų vos nekliudė elektros pastotės. Nusileidę javų laukuose balionai nepradžiugino kaimo ūkininkų. Kai kurie jų, galvodami apie išguldytus javus, riebiai nusikeikėsi. Galima numanyti, kad jų nepradžiugino ir automobiliai, atvažiavę išgabenti oreivių ir jų įrangos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Zaksas

Aug 1, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:38 PM

*** 

Oreivystės centro atstovė Justina informavo, kad Klaipėdoje šiuo metu vyksta karšo oro balionų čempionatas.

„Jame dalyvauja apie trisdešimt balionų – taip pat ir iš mūsų organizacijos. Mūsų komerciniai skrydžiai šį rytą neįvyko.

Bet skundai dėl laukuose nusileidusių balionų – tai piktų žmonių skundai. Žinoma, kad prasidėjus lietui balionai turi leistis, per lietų jie neskrenda. Net jeigu Vilniuje balionas skristų, ir prasidėtų lietus, jis leistųsi tarp namų, o pilotas galėtų tik pasiaiškinimą parašyti. Yra dienų, kai prognozės nerodo lietaus, bet tas lietus prasideda. Ir jis oro balionui yra pavojingas“, - sakė Justina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.