Radistų stūgavimas lėktuve išgąsdino pensininkę ir jos anūkę

Lapkričio 1 dieną  rytiniu „Wizzair“ reisu  teko skristi į Londoną. Keliavome su penkiamete anūke. Eilėje už mūsų įsitaisė įkaušusių vaikinų kompanija. Buvo gūdu klausyti jų blevyzgų, stūgavimo per visą saloną. 

Radistai Rolandas (kairėje) ir Jonas stengiasi būti pozityvūs ir stengiasi pasijuokti iš kasdienių dalykų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Radistai Rolandas (kairėje) ir Jonas stengiasi būti pozityvūs ir stengiasi pasijuokti iš kasdienių dalykų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marija Virketienė

Nov 3, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:40 AM

Tiesa, jie puikiai kalbėjo angliškai ir lietuviškai be akcento. Keikėsi, kaip įprasta, trimačiais matais, rodos, taip ir dabar vadinami tie patys šlykščiausi rusų keiksmai. Du žodžiai ir..., du žodžiai ir...

Esu pensininkė ir apie tuos jaunuolius galėčiau pasakyti tik tiek, kad jie man matyti televizijos ekranuose. Tačiau jaunesni bendrakeleiviai pažino juos, įvardindami radistais. Na, šiaip ar taip – vieši žmonės: savo auditorijai girdėti ir matyti.

Vienas, vardu Jonas, buvo ramus. Tiesiog miegojo. Tačiau kiti elgėsi pasibjaurėtinai. Ypač „asistuodami“ šou verslo kolegėms, skridusioms tuo pačiu reisu. Čia keiksmai pynėsi su moterų vardais ir tariamais komplimentais.

Džiaugiausi, kad mano anūkė dar per maža suvokti tų kalbelių šlykštumą. Ją gąsdino tik riksmai ir krėslo spardymas.

Palydovams paprašius elgtis padoriai, keletą minučių būdavo ramiau.

Gėda turėtų būti, žinoma, patiems radistams. Jų televizijai ir, manau, oro kompanijai, toleruojančiai lėktuvuose girtus keleivius.

***

Atsako radistas Jonas Nainys:

Skaičiau Jūsų laišką apie įvykusį nemalonų patyrimą kelionės metu. Norėčiau atsiprašyti ponios radistų vardu. Labai gaila, kad visa tai sužinojau tik po kelionės.

Mano kolega Rolandas yra linksmų plaučių žmogus. Retsykiais persistengia ir savo hiperaktyvumą išskleidžia ne ten, kur reikia, ir ne tada, kai reikia. Jo būdas – linksmint kitus ne visiems suprantamais būdais.

Atsiprašome garbaus amžiaus ponios ir kitų, jei tikrai kažką įskaudino ar sunervino. Mes visada stengiamės būt pozityvūs, energingi ir  tiesiog pasijuokt iš daugybės kasdienių dalykų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.