A.Zuokienės įrašas „Facebook“ po maestro mirties užgavo vilnietę

Buvusi parlamentarė Agnė Zuokienė ir vėl užsitraukė dalies „Facebook“ bendruomenės pyktį. Šįkart visuomenės veikėja suklupo reikšdama užuojautą dėl maestro Stasio Povilaičio mirties. 

A.Zuokienei vėl teko teisintis dėl viešai pasakytų neatsargių žodžių.<br>T.Bauro nuotr.
A.Zuokienei vėl teko teisintis dėl viešai pasakytų neatsargių žodžių.<br>T.Bauro nuotr.
A.Zuokienės „Facebook“ įrašas papiktino lrytas.lt skaitytoją.<br>„Facebook“ nuotr.
A.Zuokienės „Facebook“ įrašas papiktino lrytas.lt skaitytoją.<br>„Facebook“ nuotr.
Pirmasis įrašas vėliau dingo, o vietoj jo atsirado šis.<br>„Facebook“ nuotr.
Pirmasis įrašas vėliau dingo, o vietoj jo atsirado šis.<br>„Facebook“ nuotr.
A.Zuokienė teigė, jog tenorėjo pasakyti, kad Viršuliškių negalima nurašyti kaip netikėlių rajono.<br>„Facebook“ nuotr.
A.Zuokienė teigė, jog tenorėjo pasakyti, kad Viršuliškių negalima nurašyti kaip netikėlių rajono.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Oct 7, 2015, 4:29 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 12:45 PM

„Bendraukime“ sulaukė pasipiktinusios Renatos G. laiško, kuriame moteris teigė buvusi įžeista buvusio Vilniaus mero žmonos žodžių.

„Perskaičiau internete sklandantį naują viešą A.Zuokienės pasisakymą socialiniuose tinkluose ir likau be žado. Moteris bandė išreikšti užuojautą ir skausmą dėl S.Povilaičio mirties, bet tik įžeidė daugybę žmonių. Pasak garbios ponios, nuostabu kad toks gerbiamas ir mylimas žmogus užaugo Vilniaus Viršuliškių rajone.

Leisiu sau pacituoti josios „perliuką“, parašytą po užuojautos žodžiais: „P.S. Netinkamas momentas, bet aš jau bandžiau kažkada pasakyti, jog ir Viršuliškėse galima užaugti ir gyventi Žmogumi – Povilaičiu, Bagdonu ir t.t.“   Nuo kada žmogiškumas įmanomas tik užaugus tam tikrame Vilniaus rajone? Mano visa šeima gyvena šiame mikrorajone. Visi esame padorūs žmonės, kaip padorūs žmonės yra ir mūsų kaimynai.

Skaudu, kad žalias, jaukus mikrorajonas, kurį laikome savu, apibūdinamas tarsi koks atstumtųjų getas ar nusikaltėlių irštva. Gal ponia turėjo omenyje, kad žmonėmis užauga tik Turniškių, senamiesčio ir kitų prestižinių rajonų gyventojai? O likusieji tai atliekos, neturintys jokios ateities? 

Skaudu buvo matyti šitaip „aukštai“ vertinamus gimtojo miesto gyventojus.

Turiu pasiūlymą – atvažiuokite į Viršuliškes, pasivaikščiokite, pabendraukite su gyventojais. Gal tada pamatysite, kad ir mes esame žmonės ir auginame savo vaikus žmonėmis.  Ačiū už dėmesį“, – rašė Renata G., atsiuntusi ir A.Zuokienės paskyroje pasirodžiusio įrašo kopiją.

Panašu, kad įžeista pasijuto ne viena Renata G.

A.Zuokienės įrašas iš jos „Facebook“ paskyros netrukus dingo, o atsirado kitas, kuriame rašoma, koks puikus rajonas yra Viršuliškės.  Jame garsi moteris atskleidžia, kad pati augo šiame rajone. 

„Mano tėvai, kaip jauni specialistai, gavo tą butą Viršuliškių 35-56. Ar buvo kažkokia galimybė užaugti Senamiesty? Matyt, ne. Kasdien straksėdama laiptais ties 3 aukštu pasisveikindavau su laiptinėje rūkančiu ekonomistu Vladu Terlecku, o po to eidama į mokyklą sutikdavau „Tetą Betą“. Ir Vladą Bagdoną, ir a.a. Stasį Povilaitį. Ir daug kitų.

Mes visi turim savo laiką, praleistą tam tikroje erdvėje. Jo niekada neišsižadėsiu. Nes tai mano draugai – brangiausi man visame pasaulyje, nes jie– tikri – ir jie nepalaikins šio posto ir neapgins manęs, nes jų nėra Facebook...“ – apgailestavo A.Zuokienė.

Viena komentatorė po šiuo įrašu pastebėjo, kad tai panašu į bandymą išsisukti iš situacijos dėl pirmojo įrašo. 

A.Zuokienė to neneigė, tačiau pabrėžė iš pradžių buvusi neteisingai suprasta: „Aš ne sykį deklaravau – ir Užkalniui, ir visiems – Viršuliškės negali tapti bendriniu nevykėlių rajono žodžiu. Tik toks tas vienas ir yra mano tikslas.“

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.