Naująjį A. Mamontovo albumą lydi keistos nesėkmės

Toks jausmas, tarsi albumui priešintųsi kažkokios jėgos. Dėl to esu tik dar labiau motyvuotas kurti.<br>J.Valaičio nuotr.
Toks jausmas, tarsi albumui priešintųsi kažkokios jėgos. Dėl to esu tik dar labiau motyvuotas kurti.<br>J.Valaičio nuotr.
Toks jausmas, tarsi albumui priešintųsi kažkokios jėgos. Dėl to esu tik dar labiau motyvuotas kurti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Toks jausmas, tarsi albumui priešintųsi kažkokios jėgos. Dėl to esu tik dar labiau motyvuotas kurti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atsakinėdamas į gerbėjų klausimus buvęs „Foje“ lyderis dalinosi savo mintimis apie sėkmingą gyvenimą, įkvėpimą ir kalbėjo apie keistas albumą lydėjusias nesėkmes.<br>J.Valaičio nuotr.
Atsakinėdamas į gerbėjų klausimus buvęs „Foje“ lyderis dalinosi savo mintimis apie sėkmingą gyvenimą, įkvėpimą ir kalbėjo apie keistas albumą lydėjusias nesėkmes.<br>J.Valaičio nuotr.
Kartais žmonės klausia, o kas čia tokio viską kiek atidėti. Tačiau tai labai sudėtinga.<br>J.Valaičio nuotr.
Kartais žmonės klausia, o kas čia tokio viską kiek atidėti. Tačiau tai labai sudėtinga.<br>J.Valaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Jonas Valaitis

Oct 21, 2015, 9:22 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:06 PM

Sutrukdė Europos krepšinio čempionatas A.Mamontovas prisiminė, kad beveik visos albumo dainos sukurtos 2012 metais po atostogų su šeima Kipre. Įkvėptas svečios šalies, jis visas čia kilusias mintis įsirašė į diktofoną, o kai grįžo į Lietuvą, ėmėsi kūrybos. „Dainų tekstus rašiau lygiai 2 metus. 2012 metų gruodžio 26 dieną parašiau pirmą dainą, o paskutinę – 2014 metų gruodžio 26 dieną. Tai, beje, visiškas atsitiktinumas. Ir, ko gero, jis nieko nereiškia, tačiau tai yra toks įdomus sutapimas, apie kurį šiandien galiu papasakoti“, – albumo pristatymo pradžioje kalbėjo Andrius.

Buvęs grupės „Foje“ lyderis tikino, kad, šiais metais pradėjęs įrašinėti dainas, visą pavasarį repetavo, derino instrumentus, garsus, o štai vasarą skyrė įrašams. Atlikėjo naujas albumas turėjo pasirodyti jau rugsėjo 5 d., tačiau tuo metu prasidėjo Europos krepšinio čempionatas, todėl pristatymas buvo kiek atidėtas. „Ką nors pristatyti ar reklamuoti Lietuvoje tada, kai vyksta krepšinio čempionatas, būtų labai klaidingas sprendimas. Tiesiog neitų „prasimušti“ per sporto temą, todėl išleidimą nusprendėme atidėti iki spalio 1 dienos“, – su šypsena veide kalbėjo Andrius.

Plokštelės nugarmėjo į vandenį Tačiau vėliau, spalio 1 d., koją pakišo Latvijoje sugedusios albumo viršelius išspausdinti turėjusios spausdinimo staklės. Kadangi tokios kompaktinės plokštelės, kokios pageidavo A.Mamontovas, pagaminti Lietuvoje niekas negalėjo, albumo išleidimą teko atidėti iki spalio 7 dienos.

Beje, internete albumas vis tiek pasirodė spalio 1-ają. Taip įvyko todėl, kad čia, pasauliniame internetinių parduotuvių tinkle, dainininkas įrašų pasirodymo datos keisti nebegalėjo.

„Kartais žmonės klausia, o kas čia tokio viską kiek atidėti. Tačiau tai labai sudėtinga. Kai klausimai yra suderinti su rėmėjais, televizija ir daugybe kitų žmonių, tam, kad ką nors pakeistum, reikia įdėti daug darbo. Pavyzdžiui, televizijoje jau sumontuota reklama, todėl atidedant pristatymą tenka ją išimti iš tinklelio, tuščioje vietoje įmontuoti ką nors kita, spręsti, derinti ir panašiai“, – dėstė žymus atlikėjas.

Andrius pasakojo, kad po to, kai staklės jau išspausdino albumo viršelius, jį ir vėl pasiekė bloga žinia – kompaktines plokšteles gabenęs sunkvežimis pateko į avariją. Iš Latvijoje esančios spaustuvės į Lietuvą vykusi transporto priemonė apvirto ir beveik visos pakuotės nugarmėjo į upelį. Išsaugoti pavyko vos 84 albumus, todėl ir pristatymo metu Vilniuje Andrius turėjo vos kelias dešimtis egzempliorių.

Dėl nesėkmių nenusimena Nors naujausią jo albumą ir lydėjo keistos nesėkmės, Andrius nuleisti rankų neketina. Jis tikino, kad patirti iššūkiai tik dar labiau sustiprino jo ryžtą dirbti.

„Turėtų būti liūdna, bet darosi jau smagu, – juokėsi atlikėjas. – Toks jausmas, tarsi albumui priešintųsi kažkokios jėgos. Dėl to esu tik dar labiau motyvuotas kurti. Man tai tėra patvirtinimas, kad aš žinau, ką darau ir laikausi savo linijos.“

Dainą rašė 2 metus Žymus dainininkas pasakojo, kad dažniausiai rašyti dainas jį įkvepia kiti atlikėjai. Anot buvusio „Foje“ lyderio, naujo kūrinio atsiradimas iš šono gali atrodyti paprastas, tačiau tam, kad rastų patinkantį sąskambį, kartais tenka praleisti daugybę laiko. Štai vieną dainą Andrius prisipažino kūręs net 2 metus. Tiesa, jis pabrėžė, kad kiti kūriniai kartais gimsta ir labai greitai.

„Kiekviena daina yra tarsi atskiras asmuo, kuris nugyvena savo gyvenimą. Jos kūrimas – labai individualus“, – kalbėjo dainininkas.

Laimę reikia atrasti Naujo albumo pristatyme Klaipėdoje buvo paliestos ir gyvenimiškos temos. Viena jų – laimė. Štai gerbėjų paklaustas, kokia yra sėkmingo gyvenimo formulė, atlikėjas tikino, kad tikrąją laimę kiekvienam reikia atrasi pačiam.

„Mes galime susipažinti su kitų žmonių atrastais laimės ir sėkmės receptais, bet jų pritaikyti savo gyvenime, deja, neišeis. Juos turime atrasi patys. Yra labai daug informacijos apie kitų gyvenimus. Štai atsivertę kokį gyvenimo būdo žurnalą mes galime perskaityti daugybę laimingų žmonių istorijų. Jie yra turtingi, jų sutuoktiniai labai gražūs... Apie tai skaitydami mes galime įklimpti į didelę depresiją. Kodėl? Nes tos istorijos neturi nieko bendro su realybe.

Manau, kad tikroji sėkmė – tai savęs realizavimas. Kai gali save peržengti ir išsilaisvinti. Laimė lydi tuos, kurie išdrįsta daryti tai, ką savo gyvenime nori“, – mintimis su į pristatymą susirinkusiais gerbėjais dalinosi Andrius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.