„Jamam“ išvakarėse vilnietę nustebino lipdukas ant kainos

Praėjęs šeštadienis nuolaidų medžiotojams buvo ypatinga diena: prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ skelbė garsiąją išpardavimų akciją „Jamam“.   Tačiau pamačius, kad pirminė lietuviška rūbo kaina gerokai didesnė, negu rekomenduotina, gali kilti abejonė, ar nuolaida padės sutaupyti.

Pakėlus džemperio pirminės lietuviškos kainos lipduką, po juo matyti kita Europoje rekomenduojama kaina.<br>Stop kadras.
Pakėlus džemperio pirminės lietuviškos kainos lipduką, po juo matyti kita Europoje rekomenduojama kaina.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Joana Gimberytė

2015-12-01 10:30, atnaujinta 2017-10-01 22:08

Vilnietė Lina Gimbutaitė iškėlė klausimą, ar lietuviai nepermoka už prekes, kol jos yra be nuolaidos. Mergina pasidalijo vaizdo įrašu, kurį teigė padariusi penktadienį – „Jamam“ išvakarėse.

Įraše matyti, kad moteris apžiūrėjo džemperį, gulintį tarp prekių, kurios nukainotos 30 procentų. Pakėlus jo pirminės lietuviškos kainos lipduką, po juo matyti kita Europoje rekomenduojama kaina. Ir ši – kur kas mažesnė.

„Rekomenduojama kaina, esanti visoje Europoje, išskyrus Lietuvą – etiketės apačioje. Čia savininkai gobšesni, o gal mes iš tikrųjų uždirbame 16-20 procentų daugiau nei likusi Europa?!“ – klausė moteris.

Rekomenduojama džemperio kaina – 25,95 euro. Lietuviškoji – 29,99 euro. Kaip galima paaiškinti tokį neatitikimą?

„United Colors of Benetton“ UAB „Ruberikas“ direktorės pavaduotoja Vytautė Valatkevičienė teigė, jog rekomenduojama kaina nėra privaloma.

„Visų pirma, norime atkreipti dėmesį į tai, kad rekomenduojama kaina nėra ir negali būti privaloma. Tai suponuoja ir pats žodis „rekomenduojama“. Aš manau, kad jeigu skaitytoja apeitų parduotuves, prekiaujančias tais pačiais prekių ženklais įvairiose šalyse, tai pamatytų panašų vaizdą – kainos būtų įvairios.

Antra, nėra taip, kad mūsų kainos yra visada ir visom prekėm aukštesnės nei rekomenduojamos. Yra prekių, kurias mes parduodame pigiau nei rekomenduojama kaina, o yra prekių, kurias parduodame brangiau nei rekomenduojama kaina.

Trečia, skaitytoja neatsižvelgia į tai, kad tos rekomendacijos yra teikiamos visai Europai – neatskiriant šalių, miestų. Tuo tarpu reali mažmeninė kaina nemažai priklauso nuo apyvartos. Mes puikiai suprantame, kad žmonės mūsų šalyje uždirba mažiau. Tačiau mūsų rinka maža, ir pirkėjų yra mažiau.

Tuo tarpu tiek nuoma, tiek kiti veiklos kaštai nelabai skiriasi nuo europinių. Dėl to dažnu atveju mes objektyviai negalime taikyti tokių kainų, kokias taiko didelėse rinkose veikiantys mažmenininkai“, – teigė V.Valatkevičienė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.