Jaunuoliai atsilygino už baudą: paviešino policininkų pažeidimą

Noriu su jumis pasidalinti savo savaitgalio nuotykiais. Penktadienio vakarą su draugais nusprendėme praleisti kiek kitaip nei visados. Taigi nuvykom į Palangą: naktį pasivaikščioti po miestą, pereiti tuščia J.Basanavičiaus gatve, pamatyti naktinę jūrą.

Autorius atsiuntė ir filmuotą medžiagą. Verta paminėti, kad kiekviename policijos automobilyje yra kameros.<br>Stop kadras.
Autorius atsiuntė ir filmuotą medžiagą. Verta paminėti, kad kiekviename policijos automobilyje yra kameros.<br>Stop kadras.
Gale sėdėję trys asmenys gavo po 14 eurų baudą. Pro šalį pravažiavo dar keli policijos ekipažai.<br>Stop kadras.
Gale sėdėję trys asmenys gavo po 14 eurų baudą. Pro šalį pravažiavo dar keli policijos ekipažai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Karolis

Apr 26, 2016, 2:03 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:19 PM

Esame ne vietiniai, todėl kelionė truko tris valandas. Pasivaikščioję po tuščią miestą nusprendėme vykti namo. Atsisėdę į mašiną pradėjome lėtai važiuoti, dar bandydami nustatyti navigaciją. Pavažiavus tik apie 50 metrų Plytų gatvėje mus sustabdė Palangos kelių policija. Nepaaiškinę, kodėl sustabdė, pareigūnai paprašė parodyti automobilio dokumentus ir vairuotojo pažymėjimą.

Kadangi dokumentai buvo tvarkingi, juos atidavė. Tačiau ne visus – pasiėmė mašinos registracijos pažymėjimą ir atidarė galines mašinos dureles. Paprašė gale sėdėjusių asmenų dokumentų, gavo juos ir paklausė: „Kodėl neužsisegėte gale saugos diržų?“

Net nepagalvoję atsakėme, kad tuščiame mieste 3 valandą nakties nematėme grėsmės, ir tiesiog neužsisegėme. Pareigūnas išklausė ir pasakė: „Nu tai ką, baudą išrašysim.“

Mes dar paklausėm, ar bauda tikrai reikalinga – gal užtektų tiesiog įspėjimo? Visgi, miestas tuščias ir tokiu laiku nematyti nė vienos mašinos. Pareigūnas atsakė, kad būtina. Įstatymai yra įstatymai. Taip gale sėdėję trys asmenys gavo po 14 eurų baudą.

Kol pareigūnai iš lėto rašė protokolus, dar vienas ekipažas privažiavo prie greta mūsų stovinčių pareigūnų. Jis kirto ištisinę liniją. Pradėjom filmuoti du ekipažus, o vienas iš jų privažiavo artyn. Kai pamatė, kad filmuoju, tiesiog nuvažiavo. Vėl kirsdamas ištisinę liniją. Maniau, kad įstatymai yra visiems lygūs.

Kai pareigūnas išrašė baudą, paprašiau jo parodyti pažymėjimą. Parodė. Bet paklausus, kodėl jo kolega kirto ištisinę liniją, pareigūnas tiesiog nutylėjo.

Susidaro įspūdis, kad Palangoje įstatymai visiems lygūs, tačiau kai kuriems asmenims jie yra... lygesni.

Pridedu filmuotą medžiagą. Verta paminėti, kad kiekviename policijos automobilyje yra kameros. Ką tai reiškia? Reiškia, kad pareigūnas, kuris pažeidė Kelių eismo taisykles (KET), taip pat buvo nufilmuotas kolegų. Kodėl pareigūnas nebuvo nubaustas įstatymų numatyta tvarka? Ar tai reiškia, kad kai kurie pareigūnai gali piktnaudžiauti įstatymais?

* **

Palangos miesto policijos komisariato Patrulių būrio vadas Aurelijus Jankauskas žadėjo įvertinti situaciją.

„Policijos pareigūno veiksmai ir tai, ar jis pažeidė KET, bus įvertinti. Viską išsiaiškinus bus priimti procesiniai sprendimai“, – sakė A.Jankauskas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.