Prestižinės gimnazijos mokytojai – bėdos dėl įrašo „Facebook“

Reikia būti labai atidžiam, kuo daliniesi savo „Facebook“ paskyroje. Nuotrauka, kuria pasidalijo vilnietė mokytoja, sukėlė priešingą efektą, nei ji, kaip tvirtina dabar, tikėjosi.

V.Kapočiaus nuotr.
V.Kapočiaus nuotr.
Sovietų Sąjungos pusėje – tokie punktai kaip „sukurtos darbo vietos“, o Europos Sąjungos pusėje paminėti punktai „pedi*ai valdžioje“<br>„Facebook“ nuotr.
Sovietų Sąjungos pusėje – tokie punktai kaip „sukurtos darbo vietos“, o Europos Sąjungos pusėje paminėti punktai „pedi*ai valdžioje“<br>„Facebook“ nuotr.
Mokytoja pasidalijo lentele, kurioje lyginama Sovietų Sąjunga ir Europos Sąjunga.<br>„Facebook“ nuotr.
Mokytoja pasidalijo lentele, kurioje lyginama Sovietų Sąjunga ir Europos Sąjunga.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 9:45 AM, atnaujinta May 23, 2017, 11:30 AM

„Facebook“ vartotoja Laima sekmadienį paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, jog Vilniaus Užupio gimnazijos mokytoja pasidalijo lentele, kurioje lyginama Sovietų Sąjunga ir Europos Sąjunga. 

Sovietų Sąjunga čia aukštinama. Komunistinei santvarkai priskirtoje lentelės pusėje – tokie punktai, kaip „sukurtos darbo vietos“ ir „benzinas beveik nekainavo“.

Europos Sąjunga – priešingai, žeminama. Jos pusėje paminėti punktai „pedi*ai valdžioje“, „pusė Lietuvos emigravo“ ir pan.

Laima – buvusi Vilniaus Užupio gimnazijos mokinė – socialiniame tinkle rašė,  jog mokytoja jau ne vienerius metus skleidžia gimnazijoje prorusiškas idėjas.

„Štai tokio, lengvai tariant, „požiūrio“ mokytoja dirba Vilniaus Užupio gimnazijoje bei skleidžia savo vatnikiškas idėjas ir požiūrį gimnazistams jau daugelį metų.

Aš džiaugiuosi, kad turėjau galimybę mokytis šioje gimnazijoje, ten netrūksta nuostabių mokytojų ir kūrybingų mokinių, tačiau sunkoka taikstytis su gerb. mokytojos iki šiol skleidžiamais š**ais ir tamsa.

SHARE this post (dalinkitės šiuo įrašu – angl.), gal tokių „asmenybių“ Vilniaus mokyklose bei gimnazijose pagaliau pradės mažėti“, – ragino mergina.

Vilniaus Užupio gimnazijos direktorė Virginija Navickienė sakė žinanti apie mokytojos įrašą „Facebook“.

„Kiek aš žinau, pasidalijusi ta lentele mokytoja jos nekomentavo internete. Tik pasidalijo – komentaro nebuvo. Tai galėjo būti ir pasipiktinimas lentele – vertinti galima įvairiai. Aš visada linkusi ieškoti pozityvios pusės.

Kiek pastebėjome, ji labai stengiasi, gerai dirba mokykloje, organizuoja įvairią veiklą, būrelius, projektus. Tikrai nepastebėjome tendencijos, jog ji kažką propaguotų. Kadangi mokykla garsėja kaip tolerantiška, stengiamės dirbti ta linkme. Minėta mokytoja taip pat dirba ta linkme. Todėl net nežinau, gal ji buvo pasipiktinusi ta lentele.

Aš su ja jau kalbėjausi. Ji sakė, jog ta informacija pasidalijo tik savo privačiame draugų rate. Niekur jos neskelbė, nekomentavo ir su mokiniais neaptarinėjo“, – sakė V.Navickienė.

Pati lentele pasidalijusi mokytoja stebėjosi, kodėl iš karto buvo nuspręsta, jog Sovietų Sąjungą ji laiko geresne už Europos Sąjungą.

„Ten nėra parašyta, kad Sovietų Sąjunga geresnė. Ten nieko tokio nėra parašyta. Aš pasidalinau ta lentele, kadangi man atrodė, kad yra lyginami du nepalyginami dalykai – tiek politiniu režimu, tiek vertybėmis. Pasidalijau lentele, neišreikšdama jokios savo nuomonės, jokios. Ir tik savo draugų rate.

Mano pozicija – ta informacija absurdiška. Absurdiška, kai lyginami du nepalyginami dalykai. Mano pozicija tai lentelei tikrai nebuvo pritarianti. Jokios panašios pozicijos nesu išreiškusi ir tikrai nepritariu. Turiu labai aiškią savo poziciją – niekada tokiems dalykams nepritariu“, – tvirtino mokytoja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.