Po susitikimo su ministru - skandalingi kaltinimai Minedui

Prieštaringai visuomenėje vertinamas 28-erių Mindaugas Jonušas, geriau žinomas kaip Minedas, pastarosiomis dienomis atsidūrė internetinių diskusijų epicentre. Vyro vardas linksniuojamas po garsiojo susitikimo su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Be to, M.Jonušui tenka aiškintis dėl buvusios sąjungos „Nebūk naivus kelyje“, kuriam vadvauja Minedas, savanorės pareiškimų apie priekabiavimą.

 Mindaugas Jonušas-Minedas.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
 Mindaugas Jonušas-Minedas.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 2:14 PM, atnaujinta May 6, 2017, 2:16 PM

Dėl pašaipių ir orumą žeminančių įrašų internete, ėmusių plisti po M.Jonušo ir Sveikatos apsaugos ministro A.Verygos susitikimo, buvęs atlikėjas ketina kreiptis į teismą, bet paklaustas, ar išties šio savanorės klausė tokių klausimų, atsakė: „Žinot, gerbiamas žurnaliste, nemanau, kad aš turiu komentuoti savo asmeninį gyvenimą“.

Papasakojo apie susitikimą

Penktadienį vykusio susitikimo metu su A.Veryga, M.Jonušas tikino aptaręs jo vadovaujamos sąjungos „Nebūk naivus kelyje“ veiklos sritis, istoriją, pristatė organizacijos tikslą.


„Buvo teikiami siūlymai dėl alkoholio reformos ir visa tai išsirutuliojo į vykdomus susitikimus su ministrais“, - apie tai, kas paskatino žengti į ministerijas, sakė jis. 


„Nebūk naivus kelyje“ vadovo įsitikinimu, organizacijai svarbus ministerijos palaikymas ir bendradarbiavimas, todėl tai ir pastūmėjo pasikalbėti su A.Veryga.


„Kadangi komandoje mes turime žmogų, kuris konsultuoja sveikatos ir priklausomybių klausimais, su viena iš specialisčių mes susiderinome šį susitikimą su ministru.


Kadangi gegužės 10 dieną  alkoholio reformos įstatymas yra svarstomas Seimo sveikatos komitete, kuriame aš taip pat dalyvausiu, tai natūralu, kad buvo reikalinga apsitarti nuomonėmis su ministru tiek dėl akoholio, tiek dėl kitų darbų“, - komentavo M.Jonušas.

Stebina visuomenės reakcija

„Man tai yra keistas ir šiek tiek kurioziškas, tam tikrų klausimų dėl visuomenės stabilumo keliantis klausimas“, - paklaustas, ką mano apie visuomenės nuostabą ir kilusią audrą internete dėl susitikimo su ministru A.Veryga, portalui lrytas.lt šeštadienio rytą kalbėjo M.Jonušas. 

„Tai ne pirmas mano ir ministrų susitikimas. Taip buvo dirbant praėjusios kadencijos Vyriausybei, taip yra ir dabar. Ir taip bus visus ateinančius 4-erius metus“, - pridūrė jis.


Kaip pavyzdį M.Jonušas pateikė susitikimą ir su Vidaus reikalų ministru Eimučiu Misiūnu. Jis stebėjosi, kad nors apie šį susitikimą taip pat buvo informuota, ažiotažas tąkart nekilo.


Ministras su mūsų sąjunga ketina dirbti ir toliau. Su patarėja buvo kalbėta ir apie galimybę dalyvauti ir (ministerijos, - aut. past) daro grupėse“, - apie A.Verygos palaikymą pasakojo „Nebūk naivus kelyje“ vadovas. 

Prakalbo apie priekabiavimą

Nespėjus nuslūgti emocijomis dėl susitikimo su ministru, socialinėje erdvėje pasirodė įrašas, kuriame mergina kaltina Minedą priekabiavimu. Vyras, savo ruožtu, tikina dėl tokių kaltinimu kreipsis į teismą.

„Tiesiogine ta žodžio prasme - Mindaugas kabinėjosi. Nuo pat pirmos akimirkos girdėjau jo žodžius, kokia aš šaunuolė, graži, lindo apsikabinti, nuolat peržengdavo tą asmeninę erdvę. Išėjau visa drebanti, todėl ir apsiverkiau“, - štai tokia šokiruojančia patirtimi pasidalijo viena buvusi sąjungos „Nebūk naivus kelyje“, kuriam vadovauja penktadienį su Sveikatos apsaugos ministru susitikęs Mindaugas Jonušas (Minedas), savanorė.

„Esu padariusi kelias labai dideles klaidas per savo trumpą gyvenimėlį. Viena iš jų - prieš keletą metų prisijungimas prie projekto „Nebūk naivus kelyje", kuriam vadovauja gerbiamas Mindaugas Jonušas (dar kitaip žinomas, kaip Minedas). Klaida yra ne todėl, kad prisijungiau, nes jis vadovauja, o klaida todėl, kaip jaučiausi tame projekte. 

Iš pirmo žvilgsnio lyg ir viskas buvo ok. Jungiausi, nes tenai buvo keli žmonės, kurie man patiko, o be visa to, labai ieškojau veiklų, kur save galėčiau realizuoti. Bendravau su šauniu vaikinu, su Mindaugu jokių ryšių neturėjau. Tačiau susitikti teko. Ir nuo pat pradžių viskas buvo suknistai negerai. Išėjau iš to susitikimo ir apsiverkiau. Nemeluoju“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė buvusi „Nebūk naivus kelyje“ savanorė.


M.Jonušas kaltinimus priekabiavimu neigė ir net patikino, kad dėl šmeižto kreipsis į teisėsaugą. 

Ar jis išties klausė savanorės tokių provokuojančių klausimų apie vaikinus ir jo grožį? 

„Labai gaila ir liūdna, kad šių laikų visuomenėje draugystės suvokimas – ne prioritetas. Aš taip pat daug ką galėčiau pasakoti. Bet tai, kas yra draugiškumas, man vertybė. Kita vertus, kiekvienas pasirenka savo moralės ribas. Tai kas jų nepaiso?“, - klausė Minedas.

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.