Mokykloje pasirodė galimai neblaivi politiko anūkė. Direktoriaus poelgis atėmė žadą

Tariamai neblaivi pamokų metu Šiluvos gimnazijoje sučiupta vieno įtakingo Raseinių politiko anūkė įklampino ugdymo įstaigos direktorių į nemalonumus. Vietos žurnalistams besiaiškinant, ar mokyklos vadovas Rimas Puidokas nedangstė mokinės girtumo, ėmė aiškėti įtartini faktai.

Vietos žurnalistams besiaiškinant, ar mokyklos vadovas Rimas Puidokas nedangstė mokinės girtumo, ėmė aiškėti įtartini faktai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vietos žurnalistams besiaiškinant, ar mokyklos vadovas Rimas Puidokas nedangstė mokinės girtumo, ėmė aiškėti įtartini faktai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 12:16 PM, atnaujinta Sep 25, 2017, 6:29 AM

Elgėsi keistai

Trečiadienį Šiluvoje (Raseinių raj.) pasklido kalbos, kad pamokų metu vieno Raseinių rajono savivaldybės tarybos nario anūkė Šiluvos gimnazijoje buvo sučiupta tariamai neblaivi. Toks įvykis nebūtų sulaukęs didelio susidomėjimo, jei ne keistas gimnazijos direktoriaus Rimo Puidoko elgesys.

Internetinės televizijos „Raseiniai TV“ žurnalistui Viliui Stankevičiui susidomėjus ir paviešinus šią istoriją, paaiškėjo, kad ugdymo įstaigoje mokinės blaivumas alkotesteriu nepatikrintas, o policija, tokiu atveju galėjusi išsiaiškinti, ar mergina išties neblaivi, iškviesta nebuvo.

Bet tai – dar ne viskas. Savo vardo nepanoręs atskleisti mokinys portalui lrytas.lt pasakojo, kad tą dieną gimnazistai matė, kaip mokykloje pasirodė galimai neblaivios moksleivės senelis, kuriam mokyklos direktorius perdavė automobilio raktelius.

„Aš ją mačiau, ji elgėsi keistai“, – apie galimai neblaivią moksleivę kalbėjo mokinys.

Alkotesteriu girtumo netikrino

Šiluvos gimnazijos vadovo versija – kitokia.

„Matot, norint konstatuoti faktą, reikia turėti ir įrodymus. Nei mes alkotesterio turim, nei mes kišom, nei kažką darėm“, – direktoriaus R.Puidoko komentarą portalui lrytas.lt citavo žurnalistas V.Stankevičius

Susiekus su mokyklos direktoriumi, jis patikino kad mokykla alkotesterio neturi, o informacija apie mokinės girtumą neva nepasitvirtino.

Kaip jis išsiaiškino, kad mokinė yra esą blaivi, direktorius nepakomentavo ir pokalbį skubėjo nutraukti.

Turėjo dalyvauti specialistai

„Tokia informacija manęs nepasiekė“, – išgirdusi apie įvykį, komentavo Raseinių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir ugdymo skyriaus vedėja Regina Petreikienė.

Ji tikino, kad jei yra įtariama, jog mokinys ugdymo įstaigoje yra neblaivus, įstaigos vadovas turi vadovautis taisyklėmis, patvirtintomis mokyklos viduje.

„Turi būti iškviesti tėvai, vaiko teisių apsaugos atstovai, apklausoje turi dalyvauti psichologas. Turi būti vaiko gerovės komanda, organizuojanti tinkamą vaiko apklausą ir tyrimus“, – dėstė R.Petreikienė.

Kas gresia direktoriui, kuris, jei mokinys yra įtariamas girtumu, numoja į tokį pranešimą ranka?

„Negalima prognozuoti, kokio lygio buvo galimas direktoriaus nusižengimas. Reikėtų išanalizuoti aplinkybes ir tada galima sakyti, kokie sprendimai turėtų būti priimami direktoriaus atžvilgiu. Tai priklauso nuo situacijos. Vienareikšmiškai, kad tai būtų papeikimas ar įspėjimas, sakyti negalima“, – komentavo ji.

„Nereikia šitaip daryti“

Žurnalistas V.Stankevičius pasakojo, kad gavęs informaciją apie įtartinai besielgiančią mokinę Šiluvos gimnazijoje, ėmė aiškintis painią istoriją.

„Gavęs šią informaciją pradėjau ieškoti mokinių, kurie mokosi Šiluvos gimnazijoje. Pakalbinau keletą moksleivių, šie patvirtino, kad toks įvykis buvo“, – teigė žurnalistas, nusprendęs pasiaiškinti, ar mokyklos direktorius nedangsto įtakingo politiko anūkės.

Jam direktorius R.Puidokas situaciją pakomentavo plačiau.

„Mes tikrai stebėjom situaciją, šitas vaikas visą dieną buvo mokykloj, buvo pamokose“, – V.Stankevičiui sakė įstaigos vadovas.

Galiausiai Šiluvos gimnazijos direktorius nusprendė sukritikuoti žurnalistą, kad šis domisi jo vadovaujamoje mokykloje nutikusia neaiškia istorija.

„Nereikia šitaip daryti (rašyti straipsnių, – aut. past.), nesvarbu, kad čia politiko anūkė“, – pareiškė jam R.Puidokas.

Pokalbio metu jis kažkodėl užsiminė ir apie akoholio kontrolės įstatymo pataisas, pagal kurias asmenys, nesulaukę 20 metų, vartoti alkoholio negalės.

„Ji pilnametė. Kai įsigalios (įstatymas, – aut. past.) nuo 20 metų, tada galėsim tarkuot čia juos“, – lyg tarp kitko ištarė direktorius.

Kaltina šmeižtu

Susiekus su girtumu įtarta mergina, ji sakė, kad pamokose dalyvavo blaivi.

„Nežinau, kodėl jus pasiekė tokia klaidinga informacija, kad aš trečiadienį neblaivi dalyvavau pamokose. Tai yra netiesa ir papraščiausias šmeižtas“, – sakė ji.

Į klausimą, kodėl kažkam naudinga ją šmeižti, moksleivė nebeatsakė.

Įtarimais netiki

Paklaustas, ar ką nors žino apie tai, jog jo anūkė mokykloje įtarta girtumu, Raseinių rajono tarybos narys Sigitas Vaičius aiškino tokios informacijos neturėjęs ir netikintis, jog ji buvo neblaivi.

Ar galėjo taip nutikti, kad moksleivė pamokų metu aplinkiniams atrodė girta dėl sveikatos sutrikimų?

„Nežinau. Ji sveika mergina“, – apie savo anūkę sakė S.Vaičius.

Politikas paaiškino, ką veikė mokykloje trečiadienį, kai jo anūkė buvo įtariama girtumu, ir kodėl iš gimnazijos kiemo išvairavo jos vairuojamą automobilį.

„Mašina buvo reikalinga, tai aš nuvažiavau ir pasiėmiau tuos raktelius, kadangi tą mašiną naudoja mano dukra. Aš nuvažiavau su dukra ir parsivarėm tą mašiną. Tas automobilis mano dukters“, – sakė politikas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.