Susipykusi su vaikinu sulaukė jo draugo vizito – naiviai patikėjo, kad atvyko jų sutaikyti

Lietuvoje nuaidėjus seksualinio priekabiavimu skandalui, kai dvi menininkės metė kaltinimus režisieriui Šarūnui Bartui, vis daugiau moterų ryžtasi prabilti apie savo skaudžias patirtis. 

 Skyrybas su draugu išgyvenusi mergina pamanė, kad buvusiojo draugas atvažiavo jų sutaikyti. Deja, klydo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Skyrybas su draugu išgyvenusi mergina pamanė, kad buvusiojo draugas atvažiavo jų sutaikyti. Deja, klydo.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 10:08 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:43 PM

Deja, jos apkaltinamos šmeižtu ir dėmesio troškimu, todėl drąsiai jaustis negali. Apie akimirkas, atmintyje įsirėžusias visam gyvenimui, paatvirauti jos nepabūgsta anonimiškai Lietuvos pokalbių grupėse. Moterų išpažintys –  gluminančios.

Puldinėjo paaugles

Dauguma rašiusiųjų tikino, kad seksualinę prievartą ar priekabiavimą patyrė paauglystėje – kai kurioms tebuvo vos 13–14 metų. 

„Kai buvau 13 metų, parduotuvėje prie manęs priėjo senis ir ėmė glostyti užpakaliuką. Buvo baisiai šlykštu. Taip sustingdė, kad nebegalėjau nieko padaryti. Jam buvo apie 50 ar 60 metų. Jis paglostė ir nuėjo“, – pasakojo viena internaučių.

Tačiau tai – vienas švelniausių pasakojimų, kuriuo pasidalijo mergina. Tarp gluminančių istorijų – ir tos, kurios baigėsi kur kas liūdniau.

„Man buvo 14 metų. Ėjau gatve, buvo tamsus paros metas. Prie manęs privažiavo automobilis, jame buvo 2 vaikinai. Liepė sėsti“, – žinutę pradėjo kita internautė. 

Ji pasakojo, kad lipti į automobilį nesutiko, todėl buvo įgrūsta prievarta. Nors vaikinai jame daugiau nieko nepadarė, tai sukėlė nemenką šoką. Sustojus automobiliui, jie merginą išstūmė lauk, bet tada prasidėjo tikras pragaras. Jie išlipo patys ir ėmė pagrobtąją talžyti. Košmaras truko kelias minutes. Kai liovėsi, vaikinai įlipo atgal į automobilį ir nuvažiavo. Po šio užpuolimo mergina tikino iki šiol jaučianti didžiulę baimę būti lauke, o ypač sutemus.

Nuojauta neapgavo

„Man buvo 18 metų. Sutemę. Artėjau stotelės link. Matau, kad už jos stovi keistas vyras. Jis žiūri į mane. Pamaniau, kad kažkas čia ne taip“, – apie patirtą siaubą prabilo dar viena mergina.

Internautę aplankiusi nuojauta neapgavo. Iš pradžių stotelėje stovėjo ir dar vienas žmogus, todėl ji ryžosi joje autobuso palaukti. Tačiau netrukus šis nuėjo. 

„Likau viena su tuo vyru. Supratau, kad man reikia eiti iš čia ir pradėjau žingsniuoti atgal namų link. Bet siaurame praėjime mane pasitiko kitas vyras. Atsisukau atgal ir pamačiau, kad tas keistas vyras, stovėjęs šalia stotelės, už manęs. Buvau apsupta iš abiejų pusių. Pradėjau bėgti, tačiau nebuvo kur. Tiesa, dar vienoje pusėje buvo status kalno šlaitas. Man tai jau nerūpėjo – ėmiau bėgti nuo kalno. Vienas iš vyrų pasileido paskui mane. Jis ėmė rėkti, pradėjo mėtyti į mane daiktus. 

Man buvo toks šokas, kad net nebežinojau, kiek laiko visa tai truko. Viskas, atrodo, vyko taip greitai. Prabėgau gal kokias dvi stoteles, o trečiojoje pamačiau, kad atvažiuoja troleibusas. Net nepasižiūrėjau, koks maršrutas. Įšokau į jį. 

Greičiausiai ir tas degradas būtų įšokęs paskui, tačiau, matyt, vairuotojas kažką pamatė ir staigiai uždarė duris. Aš iš to streso net bilietuką pamiršau nusipirkti. Atsisėdau visa apsiverkusi. Įlipo keleivių kontrolė, papasakojau, kas nutiko. Manęs nenubaudė. Jie paguodė mane ir patarė kreiptis į policiją“, – kraupų vakarą prisiminė ji.

Bandė išprievartauti

Kita internautė pasakojo patekusi pažįstamojo melo pinkles. Susipykusi su savo vaikinu, ji sulaukė jo vizito. Vaikino draugas, pamelavęs, kad nuveš pas vaikiną, kuris nori susitaikyti, ją įsiviliojo į savo automobilį ir nusivežė į užkampį už miesto. 

„Jis mane tąsė. Mėginau skambinti policijai, tačiau jis sudaužė telefoną“, – tikino ji.

Nors trankoma kumščiais, mergina priešinosi kaip įmanydama. Neįtikėtina, bet policija pasirodė. Tiesa, ko gero, policijos pareigūnai atvyko ne gelbėti merginos, o patruliavo tykodami porelių, nevengiančių atvažiuoti čia ir pasimylėti tiesiog automobilyje.

„Aš jo neįdaviau. Jis mane išgąsdino – sakė, kad jei pasakysiu, užmuš. Tačiau iki šiol to gailiuosi. Nesuprantu tik vieno – kaip pareigūnai nepamatė, kad kažkas blogai? Žinoma, ant manęs nebuvo kraujo, tačiau buvau visa apsiverkusi, prašiau pavežti iki miesto, pasakiau, kad nenoriu su juo būti. Ir taip turėjo būti aišku, kad kažkas blogai. Bet jie nieko nepadarė – tepasakė, kad jie ne taksi ir kad eičiau. 

Po to įvykio praėjo jau daugiau nei 10 metų, bet aš vis dar negaliu visko pamiršti. Stengiuosi apie tai negalvoti, nes labai pykstu. Ir gailiuosi, kad nesiskundžiau. Nuoširdžiai patariu merginoms – skųskitės“, – sakė ji.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.