Gyventojai nebeištvėrė – nufilmavo triukšmaujančius statybininkus 4 ryto

Kai gyveni šalia statybvietės, visai natūralu patirti tam tikrus nepatogumus – nuolatinį statybų (ir statybininkų) triukšmą, storas purvo nuosėdas ant langų ir balkonų, naktį į langus spiginančius prožektorius ir pan.

 Žvėryno gyventojai piktinasi, kad statybininkai darbuojasi ir miegoti neduoda net iki 4 valandos ryto.<br> Skaitytojo nuotr.
 Žvėryno gyventojai piktinasi, kad statybininkai darbuojasi ir miegoti neduoda net iki 4 valandos ryto.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietis

Dec 1, 2017, 12:40 PM, atnaujinta Dec 1, 2017, 12:48 PM

Kartais triuksmingi darbai pradedami ar užbaigiami nesilaikant teisės aktų nustatyto leistino laiko (tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais).

Tačiau statytojų įžulumas šį kartą pasidarė nepakenčiamas – po gyvenamo namo langais triukšmingi aparatai beveik be pertraukų veikė bent iki 4 valandos ryto.

Užmigt buvo neįmanoma, galvos skausmas ir sutrikęs miegas garantuotas 2 dienoms į priekį, o statytojai metų trukmės projektą po šios nakties užbaigs keliomis valandomis anksčiau.

Sudėjus visas tokias pavogtas iš gyventojų miego valandas – galbūt net keliomis dienomis greičiau...

Kaimynai paburbėjo, jog „net jei jiems ir bus skirtos baudos po gyventojų skundų, darbai nesustos”, ir nuleido rankas – o „prestižinio“ Žvėryno namų kvartalo vystytojams esamų gyventojų nepatogumai nerūpi, juk jie jau sumokėjo už savo butus.

***

 Egidijus Ramonas nuoširdžiai apgailestavo, kad vykdyti statybos darbai sukėlė nepatogumų gyventojams.

„Jūsų minimu atveju mūsų statybų bendrovė „TM Statyba“ dieną betonavo perdangą, o vakare betoną impregnavo.

Dėl technologinės proceso specifikos neįmanoma impregnavimo atidėti kitai dienai, nes visi darbai turi būti atlikti per 14 valandų nuo jų pradžios, todėl impregnavimo darbai baigti vėlai naktį.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.