Oranžiniai dviračiai džiugina ne visus vilniečius: „Jaučiamės nuskriausti“

„Bendraukime“ sulaukė skaitytojo laiško dėl oranžinių dviračių trūkumo Naujamiesčio rajone. Skaitytojas piktinosi, kad šis rajonas jau kelinti metai yra ignoruojamas.

 Vilnietis piktinasi, kad ne visose sostinės vietose galima pasinaudoti oranžiniais dviračiais.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
 Vilnietis piktinasi, kad ne visose sostinės vietose galima pasinaudoti oranžiniais dviračiais.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 3:10 PM

„Atidarė vėl sezoną „Cyclocity“, oranžiniais dviračiais džiaugiasi vilniečiai, rieda sau laimingi iš namų į darbą ir iš darbo į namus. Bet Naujamiesčio gyventojai jaučiasi nuskriausti, čia niekaip stotelių nepastato. 

Ir niekaip nesuprantu, kodėl. Juk šiame rajone gyvena ypatingai daug jaunimo, „Erasmus“ studentų. Be to, šiame rajone daug traukos centrų – kavinių, barų, naktinių klubų, kino teatras, visi didieji prekybos centrai. 

Tačiau nei prie „Vingio“ kino teatro, nei prie „Lofto“ ar galų gale prie universitetų fakultetų..

Gyvenantiems Naujamiestyje artimiaisia „Cyclocity“ stotelė – Jogailos gatvėje arba stotyje. Arba Gedimino prospekte. Kitaip tariant, iki centro vis tiek reikia pėdinti pėstute.

Nesuprantu, kodėl savivaldybė pamiršo šį populiarų ir jaunų žmonių pamėgtą rajoną“, – rašė pasipiktinęs naujamiesčio gyventojas Rimas.

***

„Susisiekimo paslaugos“ Tvaraus susisiekimo skyriaus projektų vadovas Anton Nikitin komentavo, kad matomas poreikis plėsti dviračių dalinimosi sistemas didesnėje miesto teritorijoje – įskaitant ir Naujamiestį. 

„Tačiau pagal šiuo metu galiojančią sutartį su kompanija, valdančia „CycloCity“ sistemą, visos stotelės jau yra įrengtos ir įmonė naujų punktų įrengimo nenumato. Vis dėlto, svarstome geriausius būdus ir ieškome sprendimų, kaip galėtume pasiūlyti daugiau galimybių naudotis dviračių dalinimosi sistemomis ne tik pačiame miesto centre.

Tuo pačiu sparčiai plečiame galimybes saugiai prirakinti ir asmeninius dviračius – vien šiemet numatoma įrengti daugiau kaip 1500 dviračių stovų“, – komentavo „Susisiekimo paslaugos“ Tvaraus susisiekimo skyriaus projektų vadovas Anton Nikitin.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.