Tėvas prie mokyklos nori pasikviesti komisarą – nelaimė visai šalia

Rugsėjo pradžioje skambinau ir rašiau el. laiškus į policiją dėl vairuotojų paliekamų automobilių per arti pėsčiųjų perėjų ar tiesiog ant jų. Tačiau reakcija beveik nulinė. 

 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
 Pilaitės gyventoją piktina nesąžiningi vairuotojai. <br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Svajūnas

Sep 30, 2018, 8:59 PM

Kalbu apie Vilniaus Pilaitės rajoną, į kurį atsikėlėme su šeima prieš 5 metus. Pirmiausia pakraupom nuo to, kaip žmonės mašinas stato ant šaligatvių, žolės – turbūt kito tokio rajono Vilniuje nėra.

Taip, yra problemų su stovėjimu, bet per tuos kelerius metus aš nestačiau automobilio nei ant šaligatvio, nei užstačiau kito, kad kitam netektų šaligatviais važiuoti. Nors tai norma Pilaitėje. 

Jei nebūdavo vietos prie namo, statydavau toliau gatvėje arba prie parduotuvės. Nors ir eiti tekdavo 200-300 metrų, bet aš savo užpakalį pajudindavau. O kiti vairuotojai, ojojoj... Chamų sankaupa viršija visas normas.

Kaip minėjau, policijos reakcija beveik nulinė. Vieną kartą mačiau, kai policija išrašinėjo baudą tiesiog viduryje sankryžos palikto automobilio vairuotojui.

Mano sūnus pirmokas. Bet ir dvylikos metų ūgtelėjusiam vaikui pastatytas automobilis užstoja vaizdą perėjoje. Rytais slenka nenutrūkstamas srautas automobilių, besibraunančių iki pat paradinių mokyklos durų. 

Sakau jums, nelaimė vaikšto šalia, ypač tamsų darganotą rudens rytą, kada vairuotojas gali nepastebėti išlendančio iš už automobilio vaiko dėl lietaus ir šviesų makalynės!

Nežinau, ką daryt, atrodo padėtų tik tada, jei policijos komisarą prisikviesčiau ir parodyčiau: „Žiūrėkit, po velniais, pažeidėjų kasryt dešimtys. Kiek protokolų išrašyta rugsėjį? Tik keletas, spėju?!“ Reikėjo tik vieno policijos ekipažo, kuris bent mėnesį 8 val. ryte pasisukinėtų aplink Pilaitės mokyklas ir surašytų baudos kvitus. Tada, manau, visas balaganas baigtųsi. Bausti ir bausti, kitaip su tokiais negalima.

Garantuoju, atsiras vairuotojų, dejuojančių dėl parkavimo vietos nebuvimo ir keikiančių mane. Bet juk man situacija ta pati! Tačiau aš gi savo užpakalį pavelku pastatyti automobilį kad ir toliau nuo namų, bet užtat tvarkingai. O spjaunantiems į kitus aš tik vidurinį pirštą galiu parodyti.

O parašyti laišką nusprendžiau trūkus kantrybei, kai pamačiau jau kelias dienas prie sankryžos, ant perėjos, prie pat M.Mažvydo mokyklos stovintį tą patį automobilį. Ar jūs rastumėte argumentų pateisinti šį vairuotoją? Ir tokių chamų ne vienas, duokit man savaitę – aš jums keliasdešimt nuotraukų atsiųsiu. Taip pat pridedu ir žiemą užfiksuotų pažeidėjų.


***

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 2-ojo būrio vadas Giedrius Tarvydas informavo, kad yra gavęs šio piliečio nusiskundimus dėl automobilių parkavimo Pilaitės mikrorajone į kuriuos buvo atsakyta nustatyta tvarka. Taip pat buvo reaguojama į rašte nurodytas problemas, todėl Pilaitės mikrorajone ir jos prieigose buvo sustiprintas patruliavimas. 

„Tačiau informuojame, kad pagrindinis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos (toliau – Vilniaus aps. VPK KPV) uždavinys yra saugaus eismo priežiūra. Transporto priemonių stovėjimo kontrolė yra priskiriama prie antraeilių funkcijų, todėl, tik esant galimybei, Vilniaus aps. VPK KPV Kelių patrulių rinktinės pareigūnai kontroliuos, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, paliekant stovėti automobilius minėtame rajone.

Taip pat informuojame, kad už sustojimo ir stovėjimo taisyklių pažeidimus teisė surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus suteikta savivaldybių vykdomosioms institucijoms. Vilniuje šiuos įgaliojimus turi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyrius. Tikėtina, jog Vilniaus savivaldybei išsprendus infrastruktūros problemas ne tik Pilaitėje, bet ir kituose Vilniaus gyvenamuosiuose rajonuose, sudarant galimybes statyti automobilius praplatintose ar naujai įrengtose aikštelėse, nekiltų problemų dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų“, – komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 2-ojo būrio vadas G. Tarvydas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.