Pamačiusi, ką Aurelijus Veryga veikė savaitgalį, farmacininkė supyko

Buvau viena iš laimingųjų, kurią, kaip puikiai pasirodžiusią konkurse, organizatoriai pakvietė į iškilmingą renginį – „Lietuvos metų vaistininko“ apdovanojimus. Jis vyko išskirtinėje aplinkoje – Kauno rotušėje.

Vaistininkė nusistebėjo, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmąkart vykusius farmacininkų apdovanojimus iškeitė į vaikų šventes. <br> M. Patašiaus ir Facebook nuotr.
Vaistininkė nusistebėjo, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmąkart vykusius farmacininkų apdovanojimus iškeitė į vaikų šventes. <br> M. Patašiaus ir Facebook nuotr.
Vaistininkė nusistebėjo, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmąkart vykusius farmacininkų apdovanojimus iškeitė į vaikų šventes. <br> M. Patašiaus nuotr.
Vaistininkė nusistebėjo, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmąkart vykusius farmacininkų apdovanojimus iškeitė į vaikų šventes. <br> M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaistininkė

Dec 19, 2018, 8:08 PM

Renginyje išvydau daug garbingų veidų – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos kanclerę profesorę Daivą Rastenytę, Kauno arkivyskupą Sigitą Tamkevičių, Kauno klinikų generalinį direktorių profesorių Renaldą Jurkevičių, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos vieną iš vadovų Žydrūną Martinėną ir kt.

Pastaruoju metu apie vaistininkų padėtį daug kalbama Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM), vis perskaitau pranešimus žiniasklaidoje ar išgirstu per televiziją, kaip stengiasi ministerijos vadovybė dėl vaistininkų. Todėl nustebau, kad tokiame iškilmingame renginyje nepasirodė nė vienas svečias iš Sveikatos apsaugos ministerijos. 

Juk tai būtų buvusi ideali proga susirinkusius geriausius šalies vaistininkus pagerbti, tarti jiems gražų žodį, padėkoti už pastangas ir galbūt nuraminti aistras, kurios kyla dėl nepasitikėjimo vaistininkais (leista vykdyti kontrolinius tikrinimus, tarsi vaistininkai būtų kokie aferistai!), dėl farmacinių paslaugų kokybės (mus pradeda tikrinti, o parduotuvėse ir degalinėse tuo pat metu uždega žalią šviesą vaistus pardavinėti nieko bendro su farmacija neturintiems pardavėjams ar operatoriams!), ir panašiai. 

Gal ministras ar jo atstovai nebuvo į šią iškilią šventę kviesti? Sužinojau, kad kvietė ir ministrą, ir farmacijos sektorių kuruojančią viceministrę, ir Farmacijos departamento direktorę! Deja, nė vienas aukštas valdininkas nerado laiko atvykti! O būtų užtrukęs ne ilgiau nei valandą!

Dar labiau nustebau ministro feisbuko paskyroje perskaičiusi džiugius žodžius ir pamačiusi nuotraukas iš tos pačios dienos, kai vyko iškilminga vaistininkų apdovanojimo ceremonija, susitikimo su gimtojo Užvenčio gimnazistais! 

Iš tiesų, gimnazistai tik ploja ministrui – neužduos nepatogių klausimų. Kitą dieną žiūriu – naujas postas: sveikatos apsaugos ministras šoka su Prienų darželinukais ar tai pradinukais! 

O štai laiko žmonėms, už kurių darbą ir gerovę yra atsakingas, kuriems tikrai verta tarti gražų žodį – nėra...

***

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Alina Žilinaitė labai apgailestavo, jei farmacininkę įžeidė ministro nedalyvavimas renginyje.

„Ministras A. Veryga visuomet stengiasi dalyvauti visuomenei ar atskirų jos grupių renginiuose ir susitikti su visam sveikatos sektoriui svarbiais žmonėmis. Deja, galimybės yra ribotos ir tikrai ne visada pavyksta sudalyvauti visuose renginiuose, kad ir kaip to norėtųsi. 

SAM vadovybė nuolatos bendrauja su šalies farmacininkais, Vaistinių asociacija ir kartu sprendžia aktualius klausimus, tad tikimės, kad ir ateityje pavyks rasti konstruktyvų dialogą ir kartu spręsti visai šaliai svarbius klausimus.

Suprantame, kad „Lietuvos metų vaistininko“ apdovanojimai yra visam sektoriui svarbus renginys, tačiau bendrauti su jaunąja, augančia karta yra ne mažiau svarbu. Taip pat labai apmaudu, kad farmacininkei užkliuvo tai, jog ministras savaitgalį nuvyko pažiūrėti ir palaikyti savo dukters, dalyvavusios šokių konkurse“, – komentavo Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja A. Žilinaitė. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.